Bir gece ansızın gelebilirler

Güncelleme Tarihi:

Bir gece ansızın gelebilirler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 00:00

Bugün Dünya UFO Günü. Dünya dışı yaşamla ilgili araştırma yapan kurum ve kuruluşlar, örtbas edildiğini iddia ettikleri ‘UFO gerçeği’ne çeşitli etkinliklerle dikkat çekiyor. Biz de, 20. yüzyılın UFO’larla ilgili ilk fiziki kanıtı olduğu iddia edilen enkazın hikayesini ve Türkiye’deki UFO araştırmacılarının bugüne özel mesajlarını derledik!

Yıl 1947. Günlerden 2 Temmuz. ABD’nin New Mexico eyaletindeki Roswell kenti yakınlarındaki arazide bir enkaz fark edildi. Çiftçi William Mac Brazel durumu askeri yetkililere bildirdi. İlk açıklamayı hava üssünden teğmen Walter Haut yaptı ve bir uçan daire enkazı ele geçirdiklerini söyledi. Olay güçlü bir yankı buldu. Fakat çok geçmeden hava kuvvetleri cismin sadece bir meteoroloji balonu olduğunu belirtti. Basın toplantısında da gazetecilere meteoroloji balonundan bazı kalıntılar gösterildi, böylece olay gündemden düştü. Fakat bölge halkı ve olaya el koyup daha sonradan emekli olan subayların da olduğu bazı tanıklar meteoroloji balonu diye açıklanan cismin aslında UFO olduğunu, gazetecilere gösterilenlerin gerçek kalıntılar olmadığını iddia etti. Enkazdan dört dünya dışı varlığın çıktığı, üçünün olay yerinde, birinin de bir süre yaralı olarak yaşadıktan sonra öldüğü; otopsi yapıldığı hatta ABD ordusunun birçok teknolojiyi bu olayda ele geçen dünya dışı uzay mekiğinden aldığı iddialar arasındaydı.
Roswell Olayı diye bilinen bu hikaye UFO’yla ilgilenenlere ilham verdi, dergilere, bloglara, araştırmalara ve kitaplara konu oldu. Olay deşildikçe ardından yeni tanık ve iddialar çıktı. Kaza yerini ilk inceleyen askeri görevlilerden
Jesse Marcel, yıllar sonra, 1978’te konuştu: “Bir meteoroloji balonu olmadığı gibi uçak ya da misil de değildi. Yanıcı bir madde değildi. Ağırlığı yok gibiydi. Kalınlığı bir sigara paketi folyosu kadardı. Parçaları eğmeye çalıştım fakat olmadı. Hatta balyozla vurarak içinde bir çukur açmayı bile denedik ama başaramadık...” Bir başka tanıksa olaydaki resmi yetkililerden Albay Philip Corso’ydu. 1997’de ölümünden üç yıl önce ‘The Day After Roswell’ (Roswell’in Ertesi) kitabında Amerikan ordusu ve hükümetin bu nasıl örtbas ettiğini yazdı.
Roswell’deki enkaz 20. yüzyılın UFO’larla ilgili ilk fiziki kanıtı sayılıyor. Roswell Olayı’nın gerçekleştiği 2 Temmuz ise 2001’den beri tüm dünyada Dünya UFO Günü olarak anılıyor.

Onlar isterse karşılaşabiliriz
UFO ARAŞTIRMACISI, YAZAR FARAH YURDÖZÜ

ABD’de UFO araştırmalarıyla ilgili üç kitabım yayımlandı. Ayrıca Discovery Channel’da programı yaptım. En son Türkiye’deki beşinci kitabım ‘UFO Yasak Bölge’ çıktı. International Metaphysical University’de ufoloji dersleri veriyorum. Kuzey ve güney Amerika’da İngilizce ve İspanyolca UFO konferansları verip Türkiye’yi temsil ediyorum. Amerika’da UFO Magazin Dergisi, İngiltere’de UFO Matrix Dergisi, İtalya’da X Magazin dergilerinde köşe yazıyorum. Bütün bu çalışmalardan sonra şunu şöyleyebilirim: UFO örtbası ancak dünya dışı varlıkların kendi isteğiyle ortadan kalkar.

Hükümetler kanıtları gizliyor
SİRİUS UFO UZ. BİL. AR. MERK. BAŞK. HAKTAN AKDOĞAN


UFO gerçeğinin açıklanması tüm insanlığı ilgilendiriyor. Bunun için imza kampanyası başlattık. Amacımız tüm dünya ülkelerinin gizliliği kaldırmasını ve kanıtları çıkarmalarını sağlamak. Dünya UFO Günü ilgiyi artırıyor. Özel tasarlanmış bir TIR’ı UFO ve Uzay Müzesi haline getirdik. TIR önce Marmara-Ege ve Akdeniz’i,daha sonra diğer bölgelerimizi ziyaret edecek. Bugün Bursa Carrefoursa AVM’de mesela. Ekim sonunda da İstanbul’da Dünya UFO Zirvesi’ni organize edeceğiz.

“Vay be, meğer doğruymuş” diyecekler
ARAŞTIRMACI SELMAN GERÇEKSEVER


70’lerin başından beri, evrende zeki hayat ve dünya dışı canlılık gibi konuları araştırıyorum. Metapsişik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Derneği, Bilyay Vakfı, Merkez Bilgi Alanı Vakfı ve benzer sivil toplum örgütlerinde onlarca konferansım gerçekleşti ve yayın organlarında bir o kadar da makalem yayınlandı. Bu birikimle şunları söylemek isterim: Uçan daireler, bir inanç konusu değil. Böyle bir önyargısı olanlar, zaten var olan kanıtlar iyice su yüzüne çıktığında, “Vay bee, meğer doğruymuş...” dediklerinde iş işten geçmiş olacak.

Aslında gelecekten geliyorlar
BİLİNMEYEN VE FENOMEN DERG. ATA NİRUN


Uzay, seyahat etmeye uygun bir yer değil. Bana göre dünya dışı varlıklar aslında dünya içi varlıklar. Yani onların gelecekten gelen varlıklar olduğuna inanıyorum. Bizden çok daha zekiler. Bu konuda bir antoloji hazırladım, 2012’de çıkacak. Bu arada UFO konusuyla ilgili dolaşan fotoğrafların çoğu sahte. Bazıları bu konuyu şarlatanlığa dönüştürmüş.

Kaçırılanlar irtibata geçsin
ORİON UFO VE DÜNYA DIŞI VARLIKLARI AR. MERK. KUZEY ATACAN


Pek çok ülkede bu evrensel gerçeğe destek veren milyonlarca kişi konferans, seminer, sergi ve yürüyüşler düzenliyor, TV ve radyo programları, sinema gösterimleri ve açık oturumlar yapılıyor. Evrende bizlerden başka zeki yaşamın olduğuna inanan tüm dostlarımızla bugüne dikkat çekiyor, yalnız olmadığımız gerçeğini ifade etmeye çalışıyoruz. Kaçırıldığını ve de dünya dışı zeki varlıklarla temas kurduğunu ifade edenlere de aradıkları cevapları bulmalarında yardımcı olacağız.

Yıldızlara yolculuk yakın
ORION UFO VE DÜNYA DIŞI VARLIKLARI AR. MERK. SEMRA ŞALVAN CEZLAN


13 yıldır inşaat mühendisliğinin yanında UFO’larla ilgileniyorum. Yakında Van’da uluslararası bir UFO konferansı ve toplu UFO gözlemi yapmak ve UFO müzesi kurma planımız var. Çalışmalarımızı Facebook ve internet sitemizden yürütüyoruz. Yıllar önce hayal diye gülüp geçtiğimiz birçok şeyin gerçek olduğunu görüyoruz. İmkansız denen yıldızlara yolculuğun da yakın zamanda gerçekleşeceğine inanıyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!