Bir derslikte 5 sınıf

Güncelleme Tarihi:

Bir derslikte 5 sınıf
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 11:05

“1. sınıflar defterlerini, 2 ve 3. sınıflar Türkçe, 4 ve 5. sınıflar da sosyal bilgiler kitaplarını çıkarsınlar” seslenişi, 5 sınıfın bir derslikte eğitim görmek zorunda kaldığı köy ilköğretim okulu öğretmenine ait ve birleştirilmiş sınıf gerçeğini en iyi şekilde gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Ardahan'ın merkeze bağlı Bayramoğlu köyüne bağlı 40 hanelik Yayla Karakolu mezrasında bulunan ilköğretim okulunda 5 ayrı sınıfın 22 öğrencisi aynı derslikte eğitim görüyor.

5 ayrı sınıf öğrencilerine aynı derslikte eğitim vermek zorunda kalan okulun tek öğretmeni Ercan Gül, tek bir derslikte 5 ayrı sınıf öğrencine ders vermenin çok güç olduğunu belirterek, “5 sınıfa aynı anda ders vermekte çok zor olanıyorum. Beş ayrı dersi bir anda işlemeniz gerekiyor” diye konuştu.

Öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi hedeflediğini kaydeden Gül, “Her şeye rağmen çocuklarımıza eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Bir derslikte 5 sınıf olsa bile çocuklarımız eğitim alıyor” diye konuştu.

Bu arada, Ardahan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, il genelinde 147 ilköğretim okulunda birleştirilmiş sınıflarda eğitim verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Birleştirilmiş sınıfların Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Öğrenci sayısı az olunca mecburen birleştirilmiş sınıflarda eğitim verilmek zorunda kalınıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!