Bir de şantaj davası çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bir de şantaj davası çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 00:00

Dört kişiyi kafalarından kurşunlayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Osman Bora Çuhacı hakkında, işadamı C.Ç.’ye şantaj yapmak suçundan dava açıldı.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’na 18 Ekim 2005’te bir dilekçeyle başvuran işadamı C.Ç., Diyarbakır şivesiyle konuşan Metin adlı bir şahsın cep telefonundan arayıp ellerinde kendisinin başka kadınlarla çekilmiş fotoğraflar olduğunu söyleyerek şantaj yaptığını ve 50 bin YTL istediğini ileri sürdü. Polis 0537’li Özkan Güngördü adına kayıtlı telefonu kullanan Leyla Teker’in ifadesiyle şüpheli Ayten Arıca’ya ulaştı. Ayten Arıca, kız kardeşinin şikáyetçinin yanında çalıştığını, Mehmet Salih ile Haşim Ensağ’ın da bunu bildiklerini ve C.Ç.’nin telefon numaralarını kendisinden aldıklarını anlattı. Arıca, İstanbul’da 4 kişiyi kafalarından kurşunlayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Osman Bora Çuhacı ile Mehmet Salih ve Haşim Ensağ’ın, şikáyetçinin fotoğraflarını çektiklerini, bunları kullanarak C.Ç.’den para almaya çalıştıklarını söyledi. Şüphelilerden Haşim Ensağ, Ayten Arıca’nın kendisi ve babası için birkaç defa kadın bulduğunu, ancak Çuhacı’yı tanımadığını ve olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti.

Üç yıla kadar hapisleri isteniyor

Ayten Arıca, Osman Bora Çuhacı, Mehmet Salih ve Haşim Ensağ’ın C.Ç.’den şantaj yoluyla para almak için aralarında anlaştıkları, kendini Metin olarak tanıtan Haşim Ensağ’ın şikáyetçiyi telefonla arayarak yüklü paralar istediği sonucuna varan savcılık şantajdan dava açtı. Bir yıldan üç yıla kadar hapisleri istenen sanıklar, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar.

Kendisi de, sevgilisi de cezaevinde

ULUS’ta 29 Kasım 2005’te lüks bir sitenin giriş yolunda park halindeki Audi marka otomobilinin içerisinde kafasından vurularak öldürülen Serenay takma adlı travesti Murat Taç’ın (25) katil zanlısı Osman Bora Çuhacı ile hemşire sevgilisi Şule Özbakan, üç hafta sonra yakalanmıştı. Çuhacı’nın Şişli’de Nihal Tezkurtaran (72) ile öldürüldükten sonra yakılan ve cesetleri Kartal’da yol kenarında bulunan hayat kadınları Begüm Tenekekesen ve Gökçe Şandır’ı da öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Çuhacı ile sevgilisi Özbakan tasarlayarak adam öldürmekten tutuklanmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!