'Bir daha kavgaya izin vermeyiz'

Güncelleme Tarihi:

Bir daha kavgaya izin vermeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 22:37

Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli’de düzenlediği mitingde “Tek bir insanımızı terör örgütlerinin insafına bırakmayacağız. Bu topraklarda bir daha kardeş kavgasına, Dersim vahşetine, o acılara izin vermeyeceğiz. Herkes siyaset yoluyla kendini ifade edecek” dedi. Başbakan Yıldırım, dün Tunceli ve Batman mitinglerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ADINI ANMAKTAN KORKUYOR

“Geçmişte birçok haksızlıklar, yanlışlar oldu. Bu topraklar en iyi bilendir. Dersim olaylarının bu topraklarda yaşayan insanlara ne kadar büyük acılar yaşattığını biz bilemeyiz ama dedelerimiz yaşadı. İstiyoruz ki bizden sonrakiler yaşamasın. O günün tek parti yönetimi CHP ne dedi: ‘Dersim bir çıban başıdır.’ Ve bütün buradaki vatandaşlarımızı yok ettiler, acımasızca üzerlerine bombalar yağdırdılar. Yaşlarını büyütüp idam ettiler. Şimdi o günlerle yüzleşmek için gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım diye ana muhalefet partisine, onun genel başkanı Kılıçdaroğlu’na bir özeleştiri yap, Dersim’de yaşanan o vahşeti tekrar bir özeleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim dediğimizde adını bile anmaktan korkuyor.

Haberin Devamı

‘HAYIR’I MARİFET SANIYORLAR

CHP’de değişen bir şey yok, aynı tas aynı hamam; tellak da aynı, değişmedi. Türkiye’ye vakit kaybettirmek, yapılan hizmetin önünü kesmek dışında hiçbir şey yapmıyorlar. Bugün de Türkiye’nin önünü açacak bu projeye ‘Hayır’ demeyi marifet sanıyorlar. Onları kendi haline bırakıp biz kendi işimize, önümüze bakalım. Artık Türkiye için hayali olmayanlara daha fazla zaman ayırmayalım, kabuk bağlayan yaraları kanatanlara itibar etmeyelim. Yıllarca bu bölgeler terör bahane edilerek hep geri bırakıldı. Bu değişiklikle birlikte inşallah bu bölgelerde de artık terörün kökünü kazıyacağız.

BU TOPRAKLARDA DOĞDUM

Ben bu topraklarda gözümü dünyaya açtım. Munzur Dağı’nın kuzeyinde biz, güneyinde Tunceli var. Alevi kültürüyle yaşamış, o iklimden gelmiş, hoşgörüyü bilen bir kardeşinizim. Adım bile onu ifade ediyor. Hangi partiye gönül verirseniz verin bugün Türkiye’nin geleceği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler hedefi için bir ve beraber olma zamanıdır. Bütün ret ve inkâr politikalarını sona erdirdik.
Türkiye’nin hiçbir evladını kaybetmeye asla rızamız olamaz. Tek bir insanımızı, terör örgütlerine, cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız. Herkes siyaset yoluyla kendini ifade edecek. Bu topraklarda bir daha kardeş kavgasına, bir daha Dersim vahşetine, o acılara izin vermeyeceğiz. Dersim’e bu acıları yaşatanları da tarih sorgulayacak.

Haberin Devamı

HAMURUMUZ BERABER KARILDI

Bu toprakların ruhunu iyi bilirim. Bizim hamurumuz beraber karılmıştır. Asırlar boyu bu topraklarda her renk, kültür, inançtan hepimiz kardeşçe yaşadık. Bu vatan, zulümden kaçanların barındığı bir yurt oldu. Ortaçağ engizisyonundan can havliyle kaçan Yahudiler bu topraklarda hayat buldu. Hitler faşizminden kaçan bilim adamları yine Türkiye’de kendilerine yer buldu. Diktatör Bulgar rejiminin oradaki soydaşlarımıza dünyayı dar ettiği günlerde imdada Türkiye yetişti. Saddam Halepçe’de Kürtlere zulmettiğinde yüz binlerce Iraklı Türkiye’ye sığındı. Suriye’de mazlumlara kapı açarken kimliğini, inancını, mezhebini sormadık. Bu topraklarda asırlarca düşmanlık barınmadı. Irkçılık, ayrımcılık buralarda yeşermedi.”

Haberin Devamı

SOYADI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

BAŞBAKAN Yıldırım, dün Tunceli mitingi göncesinde valiliği ziyaret etti. Yıldırım’ı valiliğe gelişinde karşılayanlar arasında CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da yer aldı. Yıldırım, mitingdeki konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu soyadı üzerinden hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun ‘Karabulut’ olan geçmişteki soyadını ‘Karakurt’ olarak söyleyen Yıldırım şöyle dedi: “Bu toprakların çocuklarından belki onu Kemal Kılıçdaroğlu diye söyleyince tanımayanlar olabilir. Çünkü doğduğunda Kemal Karakurt’tu daha sonra soyadını da değiştirdi.”

 

BAKMADAN GEÇME!