Bir çocuk kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Bir çocuk kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Haftanın yeni filmlerinden ‘‘Okyanus Kadar Derin’’, başrolünde Hollywood'un güzel yıldızlarından Michelle Pfeiffer'ın oynadığı hisli bir kurdele.

acquelyn Mitchard'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan ‘‘Okyanus Kadar Derin’’ (The Deep End of the Ocean), kendi halinde üç çocuklu bir Amerikan ailesinin, çocuklarından biri kaybolduktan sonra gelişen olayları anlatıyor. Yönetmenliğini Ulu Grosbard'ın yaptığı filmde, anne Beth Cappadora'yı Michelle Pfeiffer, baba Pat'i Treat Williams, iki oğlu Jonathan Jackson ve Ryan Merriman, kız çocuğunu ise Alexa Vega canlandırıyor.

‘‘Okyanus Kadar Derin’’ New York Times'ın en çok satanlar listesinde 1 numara olmadan önce yapımcıların dikkatini çekmiş. Listelerde yükselmesinin müsebbibi ise, TV'de yaptığı programlarla ABD'de bir numara olan Oprah Winfrey'in kitap kulübünde bu romanı hararetle tavsiye etmesi olmuş. Her çok satan kitabı beyazperdeye uyarlamadan duramayan yapımcılar, ‘‘Okyanus Kadar Derin’’in yönetmenliğini, Ulu Grosbard'a vermişler. Sinemaseverler, yönetmeni, Robert De Niro-Meryl Streep'li ‘‘Falling in Love/Aşık Olmak’’, Robert De Niro-Robert Duvall ikilisinin oynadığı ‘‘True Confessions/Gerçek İtiraflar’’ ve Jennifer Jason Leigh'in parlak bir oyunculuk çıkardığı ‘‘Georgia’’ adlı filmlerinden hatırlayacaktır.

Her türün oyuncusu

Filmin lokomotifi ise anne Beth'i oynayan Michelle Pfeiffer. ‘‘Scarface/Yaralı Yüz’’ (1983), ‘‘The Witches of Eastwick / Kasabanın Cadıları’’ (1987), ‘‘Married to Mob/Babanın Metresi’’ (1988), ‘‘Dangerous Liaisons/Tehlikeli İlişkiler’’ (1988), ‘‘The Russia House/Rus Evi’’ (1990), ‘‘Frankie & Johnny’’ (1991), ‘‘Batman Returns / Batman Dönüyor’’ (1992),‘‘The Age of Innocence/Masumiyet Çağı’’ (1993) gibi filmlerde apayrı kişiliklere bürünen ünlü aktris, artık kendi yapım şirketine de sahip. ‘‘Okyanus Kadar Derin’’, Pfeiffer'ın 1991'de kurduğu şirketiyle çektiği dördüncü film (diğerleri Love Field/Aşk Tarlası, One Fine Day/Güzel Bir Gün ve A Thousand Acres/Aile Bağları). Baba Pat rolünü ise ‘‘Hair’’ müzikalinin unutulmaz yıldızı Treat Williams oynuyor. Broadway'de pek çok oyunda sahneye çıkan Williams'ı son olarak ‘‘Deep Rising/Derinlikte Dehşet’’ adlı filmde izledik. ‘‘Okyanus Kadar Derin’’de bir de Whoopi Goldberg faktörü var. Çevirdiği komedi filmleriyle büyük Hollywood ailesinin komiği haline gelen, ‘‘Ghost/Hayalet’’teki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ı kazanan Whoopi Goldberg, bu kez karşımıza bir detektif olarak geliyor.

Filmlerinde karakterlerin portrelerini ustaca çizmekle tanınan yönetmen Ulu Grosbard, ‘‘Bir çocuğun kaybolması ve bunun ailede yarattığı duyguların yanında, konunun etkileyici başka bir tarafı da kişilerin kimliklerinin sorgulanması, çocuğun anne-babayla ilişkisi ve anne-babanın çocukla ilişkisi’’nin kendisini derinden etkilediğini ve bu yüzden filmi yapmak istediğini belirtiyor.

OKYANUS KADAR DERİN

THE DEEP END OF THE OCEAN

Yönetmen: Ulu Grosbard

Senaryo: Stephen Nicoladies

Görüntü: Stephen Goldblatt

Müzik: Elmer Bernstein

Oyuncular: Michelle Pfeiffer (Beth Cappadora), Treat Williams (Pat Cappadora), Jonathan Jackson (Vincent Cappadora), John Kapelos (George), Ryan Merriman (Sam), Whoopi Goldberg (Detektif Candy Bliss), Alexa Vega (Kerry Cappadora)

1998 ABD yapımı, 107 dk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!