Bir çocuğun 'velisi' olun

Güncelleme Tarihi:

Bir çocuğun velisi olun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 17:24

Batman, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde yaşayan ve maddi imkanı yeterli olmadığı için okul masraflarını sokakta çalışarak karşılayan çocukların küçücük omuzlarına yüklenen sorumlulukları biraz da olsa paylaşmak ister misiniz? Üstelik sadece bir tek 'tık' ile...

Haberin Devamı

Aslında her yerde rastlıyoruz onlara. Ya sokakta mendil satarken, ya da minicik elleriyle kocaman adamların ayakkabılarını parlatırken... Bazen bir tamirhanede, bazen de bir atölyede... Hepsinin amacı aynı: Maddi gücü yetersiz olan ailelerine küçük de olsa bir katkı sağlamak, okul masraflarını çıkarabilmek. Bazıları okula gidebilecek kadar şanslı da değil üstelik.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle başlatılan Velim olur musun? kampanyası Batman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te yaşayan sokakta çalışan çocuklara yardım amacını taşıyor.

Kampanyanın amacı, gönülü veliler aracılığıyla bu çocukların küçücük omuzlarına yüklenen sorumlulukları biraz da olsa hafifletebilmek.

Velim Olur musun? kampanyası internet üzerinden yürütülüyor ve para yardımı kabul edilmiyor. Tek yapılması gereken internetten kendi seçeceğiniz bir çocuğun kırtasiye, giysi vb. gibi eksiklerini tamamlayıp ona ulaştırmak. Seçtiğiniz çocuğa göndereceğiniz destek paketi 5 gün içinde Ekpress Kargo tarafından adresinizden alınıp çocuğun yaşadığı ildeki merkezi ücretsiz olarak teslim ediliyor.

Haberin Devamı

Kampanyaya katılmak ve ayrıntılı bilgi almak için:
http://www.velimolurmusun.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!