Bir annenin hayatla mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin hayatla mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 10:32

Konya'da 2 gün önce çıkan yangın, eşinden ayrıldıktan sonra 20 yıl boyunca bütün zorluklara tek başına göğüs geren, çocuklarını okutmak için yılmadan mücadele veren ve bunu başaran bir annenin hayat hikayesini de ortaya çıkardı.

Ayşe Aydemir (48), yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıl evli kaldığı eşinden genç yaşta ailevi problemlerden dolayı 20 yıl önce ayrıldığını söyledi.

Ayrıldığında, yaşı küçük üç çocuğu bulunduğunu, en küçük çocuğu Yasemin'e ise hamile olduğunu ifade eden Aydemir, “Boşandıktan sonra, şimdi 20 yaşında olan kızım Yasemin'i dünyaya getirdim, zor günler geçirdim. Geçici olarak babamın evine yerleştim” dedi.

Kendisini hayata bağlayan biri zeka geriliği olan 4 çocuğu için ayakta kalmaya ve mücadele etmeye çalıştığını belirten Aydemir, şunları kaydetti:

“Çocuklarımın eğitim hayatı için babamın evinden ayrılarak bir ev tuttum. Çeyizlik el işi örerek nakış işleyerek evimin geçimini sağlamaya çalıştım. Oğlum da bir süre sonra çalışmaya, eve destek olmaya başladı. Kaymakamlıktan ve hayırsever vatandaşlardan çok destek gördüm. En büyük hayalim çocuklarımın okuyup bir yerlere gelebilmesiydi. Bu hedefim doğrultusunda hareket ettim. Bazen aç susuz kaldım. Çektiğim zorlukları çocuklarıma hissettirmemeye çalıştım. Onların morali bozulmasın diye üzüntümü hiç belli etmedim.”

EVLERİ YANDI

Şimdi en büyük kızı Nurten'in Mardin'de öğretmenlik yaptığını anlatan Aydemir, şöyle devam etti:

“Onu bir hafta önce evlendirdim. Oğlum Ali ve kızım Yasemin Selçuk Üniversitesinde dört yıllık fakültede okuyor. Onları okutmanın mutluluğu içerisindeyim. Hedefim çocuklarımın iyi bir eğitim alabilmesiydi. Hayatım tam düzene giriyordu ki iki gün önce evimiz yandı. Konya'nın Bozkır ilçesinde borç dert sahip olduğumuz kerpiçten ev, 2 gün önce, gözümün önünde tamamen kül oldu. Yangının çıkış nedeni halen araştırılıyor. Biri zeka geriliği olan 3 çocuğumla birlikte sığınacak yerimiz kalmadığı için, vefat eden babamın kullanılmayan evine taşındık. Bundan sonrası için henüz ne yapacağıma karar veremedim.”

Aydemir, tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya devam edeceğini, hayatın zorluklarına bundan sonra da boyun eğmeyeceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!