Hava durumu için önemli uyarılar! Kar ne zaman yağacak?

Güncelleme Tarihi:

Hava durumu için önemli uyarılar Kar ne zaman yağacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 11:43

Hava sıcaklıklarının ani düşüşü ve pek çok ilde yaşanan kar yağışı ardından hava durumu araştırmaları sıklaştı. Gün içerisindeki planlarını riske atmak istemeyen vatandaşlar, ikamet ettikleri bölgedeki hava şartlarını merak ediyor. Ankara bugün, parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimleri hafif kar yağışlı, İstanbul parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, İzmir ise, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da hafta başında etkili olan şiddetli sağanak yağış dün yerini güneşli ama soğuk bir havaya bıraktı. 22 Kasım tarihli hava durumu merak konusu oldu. Pek çok ilde kar yağışı görülürken, hafta sonu ise özellikle batı bölgelerde güneş yeniden yüzünü gösterecek. Ancak tedbiri elden bırakmamakta yarar var! Özellikle gece sıcaklıklarında ciddi bir artış beklenmiyor. Cumartesi günü yurdun büyük bölümünde yağışın etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden meteoroloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, İstanbul'da perşembe günü rüzgarın kuvvetini yitireceğini ve cumadan itibaren de havanın açacağını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Kahraman, "Mevcut kutupsal hava kütlesi bugünden itibaren yurdun güney ve batısında etkisini azaltsa da, Anadolu'nun büyük bir kesiminde kar yağışına neden oluyor. Kar Karadeniz'de ve Doğu Anadolu'da yer yer yoğun, ama sonrasında yerini güneşe bırakıyor. İstanbul'da yarın biraz yağmur atıştırabilir. Perşembe günü sıcaklıklar 13 dereceyi görebilir, rüzgar da kuvvetini yitiriyor. Cumadan itibarense hava açıyor. Gelecek haftadan itibaren sıcaklıklar biraz daha yükselecek, ama bir kaç gün için yağmurlu bir sistem de ihtimal dahilinde" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara'nın doğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı yönlerden, Marmara ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.







 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!