‘Bir Amerikalı'nın Türkiye Sergisi’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir Amerikalının Türkiye Sergisi’
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ermeni soykırımı iddialarını reddeden Ermeni asıllı Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Edward Taşçı, AKM'de ailesinden kalma belge, fotoğraf, gazete küpürü ve kendi hazırladığı dökümanları içeren bir sergi açtı. Açılışı dün yapılan, ‘Bir Amerikalı’nın Türkiye sergisi', ABD'deki Ermeni cemaatinin haksız Türkiye düşmanlığını ve Taşçı'nın Türkiye taraftarı görüşleri ile ülkeye olan sevgisini gözler önüne seriyor. ABD'de doğan Taşçı, annesinin Ermeni babasının Süryani asıllı olduğunu belirterek, ‘‘ABD'deki Ermenilerin projesi, Türkiye'ye karşı düşmanlık sergileyerek bu millet hakkında yanlış intiba bırakmak’’ dedi.

New York'ta yaşayan ve ömrünü Türkiye alehtarı politikalara karşı mücadele etmekle geçiren Taşçı, sergide her fırsatta, ‘‘Ne mutlu Türküm diyene’’ dedi.

ABD'deki Türkiye karşıtı her türlü faaliyetle mücadele ettiğini aktaran Taşçı, ailesinin ve kendi hayatının öyküsünün bir filme konu olacağını da kaydetti. Filmi çekecek olan Bora Prodüksiyon'un sahibi Hasan Bora Yılmaz'da filmin adının ‘Sevginin sessiz adımları’ olacağını söyledi. Eşi Mary ile İstanbul'a gelen Taşçı'nın, ayyıldızlı kolyesi ve kol düğmeleri ile yakasındaki Atatürk rozeti dikkati çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!