Bir ailenin hukuku zedeleniyor

Güncelleme Tarihi:

Bir ailenin hukuku zedeleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

Başbakan Erdoğan Davos’a giderken Danışmanı Cüneyd Zapsu’nun eşinin başı açık namaz kılmasıyla ilgili "Bu bir ailenin hukukunu zedeleme yoludur" dedi. Erdoğan medya yüzünden yıkılan yuvalar olduğunu vurguladı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, danışmanı Cüneyd Zapsu’nun eşi Beyza Zapsu’nun başı açık namaz kılması ile ilgili, "Bu bir ailenin kendi hukukunu zedeleme yoludur, çok çirkindir. Zaman zaman medya bunların içine de giriyor. Medya sebebiyle yıkılan yuvalar var" dedi.

Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak için İsviçre’nin Davos Kasabası’na hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin, "Danışmanınız Cüneyd Zapsu’nun eşinin bir grupla birlikte camide başı açık namaz kılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Türkiye’nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, laik bir cumhuriyet içinde dini konuların siyasetçiye sorulmasının pek doğru olmadığını belirtti. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, İstanbul İl Müftülüğü’nün ve Diyanet’ten sorumlu Devlet Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamaları çok açık ve net şekilde yaptıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

HERKES YORUM YAPIYOR

"Ama Diyanet’in yaptığı açıklamaya değil de sokaktan geçenlere bunu sorarsanız o zaman tabii ki gazetelerin manşetlerinden bu düşmez, çünkü gazetelerde sağ olsun, bol bol yorum yapanlar var, bu işi de çok seviyorlar. Bazılarının, adeta kendileri için kalkıp partimizdeki benim danışmanım olan arkadaşımın eşiyle ilgili olayı alıp bunu AKP’ye mal etme gayretleri içine giriyorlar. Bu da çok yanlış bir şey. Bu bir ailenin kendi hukukunu adeta zedeleme yoludur, çok çirkindir. Zaman zaman medya bunların içine de giriyor. Bunları kabullenmek asla mümkün değildir. Bakın medya sebebiyle yıkılan yuvalar var. Böyle şeylere asla vesile olmamak gerekir. Bu tür alanların içine girmemek gerekir. İşlerine baksınlar, ülkenin çok tartışılacak meseleleri var. Bunlar varken siyasi partiye fatura kesmek veya bir aileyi kendi içinde huzursuz etmek gibi yollar sağlıklı olmasa gerekir. Dileriz ki bizler, bu yanlışları görerek çok daha doğru adımlar atarız."


O maçı konuşmadık

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İsviçre Cumhurbaşkanı Moritz Leuenberger ile görüştü. Post Otel’de basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Erdoğan, Türkiye ve İsviçre arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri değerlendirdiklerini söyledi. Erdoğan, İsviçreli bir gazetecinin, "Futbolda yaşanan olaylar gündeme geldi mi" sorusuna da "Konuşmadık, çünkü o zaten yargı süreci içinde. Türkiye-İsviçre maçındaki olaylar ne ekonomik, ne siyasi alanda Türkiye-İsviçre ilişkilerini etkileyemez" yanıtını verdi. Erdoğan daha sonra Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile 45 dakika görüştü.

Hassas meseleye lüzumsuz tartışma

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, insanların kişisel ibadetlerine ilişkin olarak değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını, ancak topluma yüzyıllardır huzur veren meselelerde hassas olunması gerektiğini söyledi. Ağar, dün TBMM’deki basın toplantısında, camilerde kadın ve erkeklerin birlikte namaz kılması konusunu uzmanının değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Ağar, Allah ile kul arasındaki ilişkinin, kendilerinin işi olmadığını kaydetti. Ağar, "Bu topluma yüzyıllardır huzur veren meseleler üzerinde herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir. Bu konunun da AKP iktidarında, lüzumsuz olarak tartışmaya açılması da inşallah tesadüftür" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!