Binlerce sanatçının dev Türkiye turnesi

Güncelleme Tarihi:

Binlerce sanatçının dev Türkiye turnesi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 13:14

Kültür Bakanlığı'na bağlı 3582 sanatçı, geniş kapsamlı bir Türkiye turnesine çıkıyor. Uygarlıklar Beşiği Türkiye 2001 adlı turne, 20 Temmuz ile 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Turne ile ilgili bilgi veren Kültür Bakanı İstemihan Talay "Halkın özellikle kriz dönemlerinde sanata ihtiyacı var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kültür Bakanı İstemihan Talay, krizlerin geçici olduğunu belirterek, ''Halkın her ortamda sanata ihtiyacı vardır. Krizler, her toplumda olabilir. Krizler geçicidir, kalıcı olan halkın sanat ihtiyacıdır ve sanatla bütünleşmesidir'' dedi. 

Kültür Bakanlığı'nın 3582 sanatçısının, 82 merkezde etkinliklerle 20 Temmuz-30 Eylül 2001 tarihleri arasında seyirci karşısına çıkacağı ''Uygarlıklar Beşiği Türkiye-2001'' adlı turnenin tanıtım toplantısı, Kültür Bakanlığı Atatürk Salonu'nda yapıldı.

   Toplantıda konuşan Talay, Bakanlığın yurtiçi ve yurtdışı etkinlikleriyle sanata yoğun olarak destek verdiğini söyledi. Kültür Bakanlığı'nın son 2 yılda Türkiye çapında programlar düzenlediğini anlatan Talay, geçen yıl yapılan ''Zafer Yolu'' adlı etkinlik kapsamında Afyon'dan İzmir'e kadar Türkiye'nin dört bir yanında, ZaferBayramı'nın sanat etkinlikleriyle kutlandığını belirtti.
 
   Bu yıl etkinliklerin kapsamının genişletilerek 82 merkeze taşındığını söyleyen Talay, 58 sergiyle desteklenen konser ve gösterilerin ilgi görmesini beklediklerini belirtti.  

Etkinlik kapsamında 3582 sanatçının izleyici karşısına çıkacağını  söyleyen Kültür Bakanı Talay, ''Kültür Bakanlığı, yaz döneminde de sanatsal etkinliklerle Türkiye'nin bütün il ve bölgelerinde halkımızlabuluşacak''  diye konuştu. Kültür Bakanı Talay, etkinliklerin gelecek yıl da süreceğini sözlerine ekledi.

   Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Vekili Yaşar Doruk, etkinlik programı hakkında bilgi verdi. Kültür Bakanlığı sanatçılarından Mücahit Işık da yerel bir saz olan ''Urfa Tamburu'' vebağlamayla mini bir konser sundu.  
    
 Â''HALKIN SANATA Ä°HTÄ°YACI VAR''     

Haberin Devamı

   Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Talay, ''Bunun için krizden bunalan halkı rahatlatmaya yönelik bir etkinlik diyebilir miyiz?'' şeklindeki soruya şu karşılığı verdi:

   ''Halkın her ortamda sanata ihtiyacı vardır. Krizler, her toplumdaolabilir. Krizler geçicidir. Kalıcı olan halkın sanat ihtiyacıdır ve sanatla bütünleşmesidir. Ancak, aklımızdan böyle bir şey geçmedi. Bunakarşı bir çözümmüş gibi bir yaklaşım değil.  Ama, o kadar çok istek ve ihtiyaç var ki bu konuda; belediyeler, valilikler, bizden sürekli olarak bu tip etkinlikleri bekliyorlardı vebunlar zaman zaman yapılıyordu. Şimdi bilinçli, programlı, çok üst nitelikli bir şekilde hazırlanmış bir çerçevede gerçekleştirilecek.''

   ''Uygarlıklar BeÅŸiÄŸi Anadolu'' adlı etkinlik, yarın Ãœnye, Malatya, Devrek ve Kayseri'deki konserlerle baÅŸlayacak ve 30 Eylül'de sona erecek.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!