Bingöl'de şehit edilen 33 asker törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Bingölde şehit edilen 33 asker törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 14:26

BİNGÖL’de 24 Mayıs 1993 tarihinde yol kesen PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen silahsız 33 er, şehit edildikleri yerde yaptırılan Anıttepe’de düzenlenen törenle anıldı.

Bingöl’ün Bilaloğlu Mevkii’nde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anısına yaptırılan Anıttepe’de düzenlenen törene Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, 49’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Şehit Aileleri ve Malulleri Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, şehit aileleri, kurum amirleri ve çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Törene katılan ve ellerinde Türk bayrağı taışan gençler üzerlerine de şehit ediler erlerin fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giydi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 18 yıl önce hunharca katledilen 33 şehidin hatırasını ve ruhlarını şad etmek toplandıklarını belirterek, "Öncelikle bu 33 şehidimizin yakınlarına Bingöl halkına, tüm milletimize, ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle bu vatan için, bu millet için, başlangıcından bugüne, şehit olmuş en büyük fedakarlığı yapmış olan tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, "Bugün burada 18 yıl önce meydana gelmiş ve hadi zatında hiç olmamış, olmasını dilemediğimiz, hatırlamak dahi istemediğimiz ancak unutmadığımız, unutamadığımız vahşi ve menfur bir hadisenin 18’nci seneyi devriyesinde sevgili kardeşlerimizi, sevgili yavrularımızı, onların aziz hatıralarını bir kez daha anmak ve onların ruhlarını yad etmek üzere bir araya geldik. Öncelikle bu toprak için, bu coğrafyada, bu toprağa verdiğimiz aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla, rahmetle yad ediyorum" dedi

Bingöl Şehit Aileleri ve Malulleri Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen’in yaptığı kısa konuşmadan sonra Bingöl Şehitleri Anıtı’nda ikinci bir tören daha yapıldı.

Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra duygulu anlar yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!