Bingöl'de oyuncak silahını getiren öğrenciye kitap

Güncelleme Tarihi:

Bingölde oyuncak silahını getiren öğrenciye kitap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 14:33

BİNGÖL'de, TEMA temsilciliğinin başlattığı ‘Oyuncak silahını getir kitabını al’ kampanyasına ilgi büyük oldu. TEMA Temsilcisi Cuma Karaaslan, “400 kişilik bir okulda 300 öğrenci silahını getirdi. Bu bizim için büyük başarıdır” dedi.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bingöl Temsilcisi Cuma Karaaslan, kentte ‘Oyuncak silahına getir kitabını al’ kampanyası başlattı. Çocukların bayramda topladıkları paralarını şiddet içerikli silah ve benzeri oyuncaklara harcadıklarını söyleyen Karaaslan, kampanyalarını ilköğretim okullarında yoğunlaştırdıkları, okul müdürleri ve öğretmenlerin de büyük desteklerini gördüklerini belirtti. Oyuncak silahını getiren öğrencilere, başta kitap olmak üzere kırtasiye malzemeleri de dağıtıldı.
TEMA Temsilcisi Cuma Karaaslan, “Bayramda çocukların harçlıklarını oyuncak silah alımına dönüştürüldüğünü gördük. Bu da bizi biraz üzdü. Toplumsal şiddetin toplumun en küçüklerini en alttan yakaladığını gördük. Bu şiddetin ileri aşamalarda çok büyük acı sonuçlar doğurabileceğini biliyoruz. Toplumun bu şiddetten uzaklaştırılmasını sağlamak üzere böyle bir kampanya düzenledik. En alttan en üste doğru, en alttaki miniklerimizdi dolayısıyla bu kadarını ummuyorduk. Bu bir ilkti 400 nüfuslu bir okulda 300 öğrenci oyuncak silahını getirdi. Bu bizim için büyük bir başarıdır” dedi. Hiçbir maddi kaynak kullanmadan böyle bir çabayı götürmeye çalıştıklarını söyleyen, “Bize Türkiye'nin de para değil kitap göndermesini istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!