Bingöl'de mayın tuzağı: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bingölde mayın tuzağı: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2006 10:58

Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK mensubu kişilerce yerleştirilen mayının patlaması sonucu 1 subay şehit oldu, 1 subay ve 1 erbaş da yaralandı.

Haberin Devamı

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Genç İlçesi'nin Yazıkonağı Kaygısız Mahallesi yakınlarındaki olay bugün saat 08.45'te meydana geldi. Bölgede operasyon yapan güvenlik güçlerinin başında bulunan Bingöl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Adil Karagöz ile Jandarma Yarbay Hayati Aydın ve Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Kılıç arazide yürürken, PKK tarafından döşenen mayın infilak etti.

Patlamada Binbaşı Adil Karagöz şehit oldu, Yarbay Hayati Aydın ile Uzman Çavuş Hüseyin Kılıç yaralandı. Yaralılar Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

ŞEHİT BİNBAŞI KARAGÖZ, OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Bingöl'ün Genç ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit olan İl Jandarma Komutanlığı Harekat Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz'ün, Osmaniye'de toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyon sırasında, Genç ilçesine bağlı Yazıkonağı köyü yakınlarında şehit olan Binbaşı Adil Karagöz'ün cenazesini bekleyen yakınları, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Olayı öğrenince şehidin baba evine gelen kayınpederi Erdoğan Berk, arıcılık yapan ve bu nedenle Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden şehit binbaşı Karagöz'ün babası İlyas Karagöz'e, oğlunun “öldüğünü” söylemediklerini, ancak, acil olarak Osmaniye'ye gelmesini istediklerini belirtti.

Erdoğan Berk, “Acımız büyük, vatan sağ olsun. Artık, terör örgütüne bir çözüm bulunmalı. Bizim yüreğimiz yanıyor, başka yürekler yanmasın” dedi.

Bu arada, taziyeleri kabul eden şehidin kardeşi Osman Karagöz'ün, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldığı görüldü.

En son 1.5 yıl kadar önce Osmaniye'ye geldiği belirtilen Jandarma Binbaşı Adil Karagöz'ün, evli olduğu, Yıldız (1) ve Ayça (8) isimli iki kızı olduğu kaydedildi.

Bu arada, binbaşı Karagöz'ün cenazesinin, Bingöl'de eşi Yasemin Karagöz'ün (34) de katılacağı törenin ardından, yarın helikopterle Osmaniye'ye getirilerek toprağa verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!