Bingöl'de Emniyet Müdürü'ne saldırı: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 01:47

IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye destek eylemlerinin ardından başlayan olaylar durmuyor. Karakollar hedef alındı, sokakta karşıt görüşlüler çatıştı. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve yanındakilere saldırı düzenlendi. Ürker ağır yaralanırken, Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Saldırganlardan 4’ü öldürüldü. Gaziantep’te de karşıt görüşlülerin silahlı kavgasında 4 kişi hayatını kaybetti. Mardin’de de 1 kişi çıkan olaylarda öldü.

Haberin Devamı

BİNGÖL Emniyet Müdürü Atalay Ürker, dün akşam ekibiyle birlikte Kobani için düzenlenen eylemlerde zarar gören esnafın iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit
GENELKURMAY'DAN ABD'YE SÜRPRİZ CEVAP

İŞTE ŞEHİT POLİSLERİN FOTOĞRAFLARI

Ürker ve ekibi yürürken, saat 21.15 sıralarında yaklaşan bir araçtan uzun namlulu silahlarla üzerlerine ateş açıldı.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit

Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu olay yerinde şehit oldu. Saldırıda Ürker ve koruması Uğur Atlı yaralandı. Ürker, ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi. Ürker'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit
Bingöl'e yeni Emniyet Müdürü atandı

Saldırıdan sonra alarma geçen polis tüm bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Kentin giriş çıkışları kontrol noktaları oluşturuldu.

Haberin Devamı

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker yaralandı.

Haberin Devamı

BEŞİR ATALAY: ATALAY ÜRKER'İN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşir Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Ürker'in sağlık durumu ile ilgili olarak "Benim şu anda aldığım bilgi hayati tehlike yok şeklinde, inşallah öyledir. Hem koruması hem kendisiyle ilgili aldığım bilgi o yönde" dedi.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit

BAŞBAKAN ZİYARET ETTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya seyahati öncesi Bingöl'deki saldırıda yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü'nü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. (RIZA ÖZEL / ANKARA)

SALDIRGANLARDAN 4’Ü ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıdan sonra 2 otomobille kaçan saldırganların Genç ilçesi yönüne gittikleri belirlendi. Karayolunda Jandarma Özel Harekât timleri tarafından önlem alındı. Gelen 2 araca ‘dur’ ihtarında bulunuldu. Araçlardan askerlere ateş açılınca Jandarma Özel Harekât timlerinden karşılık verildi. Çıkan çatışmada saldırganlardan 4’ü öldürüldü, 2’si yakalandı. Biri Bingöl plakalı olan araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu.

Haberin Devamı

ACI HABERİ ORDU'DA ALDI

Bingöl'de silahlı saldırı sonucu şehit olan Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberi memleketi Ordu'da aldı. Amasya'da yaşayan ailesi de acı haberle yıkıldı. Gözyaşlarına boğulan anne ve babası sinir krizi geçirdi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken yanında olan ve silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan polislerden komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberle yıkıldı. 2.5 yıl önce Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken Sibel Hatipoğlu ile evlenen Hüseyin Hatipoğlu'nun tayini Bingöl'e çıktı. Kurban Bayramı nedeniyle eşini Ordu'daki ailesinin yanına gönderen Hatipoğlu’nun bayram sonu izin alıp kayınpederine gitmeyi planladığı öğrenildi. Ancak, Kobani protestoları nedeniyle izinlerin iptal olmasıyla üzerine Sibel Hatipoğlu'nun ziyaretini bir süre uzattığı belirlendi. Sibel-Hüseyin Hatipoğlu çiftinin 1.5 yaşında kızı bulunuyor.

Haberin Devamı

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit
Emniyetin şair müdürü ağır yaralı



Öte yandan şehit komiserin anne ve babası da acı haberi memleketleri Amasya'da aldı. Amasya'nın Hızırpaşa Mahallesi'nde bulunan babası İlyas Hatipoğlu ve annesi Adeviye Hatipoğlu'nun gözyaşları sel oldu. İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve beraberindekiler, şehit komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun baba evine gelerek şehidin aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit
Doktoru yaralı Emniyet Müdürü'nün son durumu hakkında bilgi verdi

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA ALARM

Kobani eylemleri nedeniyle 4 gündür savaş alanına dönen Doğu ve Güneydoğu’da sokak gösterileri azalırken polis merkezleri, emniyet müdürlükleri, jandarma karakolları ve askeri birliler hedef oldu. Diyarbakır merkez ve bir çok ilçesinde, Mardin merkez ile ilçelerinde, Siirt ve Van’da güvenlik noktaları teröristlerin saldırısına uğradı. Birçok polis merkezi ile il ve ilçe emniyet müdürlüklerine silahlı, bombalı ve molotoflu saldırı düzenlendi. Bunun üzerine en üst düzeyde alarm verildi. Görevli olmayan personelin şehir merkezlerinde bulunmamaları, gece yola çıkmamaları talimatı verildi. Nöbet noktalarındaki polislere çelik yelek giymeleri talimatı verilirken, sokaklarda devriye gezen polislerin zırhlı araç kullanmaları uyarısı yapıldı. Gece yarısına kadar 24 güvenlik noktasına saldırı yapıldı.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit
Bakan Cevdet Yılmaz saldırının ardından Bingöl'e geldi

Haberin Devamı

DAĞ KADROSU ŞEHİRLERE İNDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire, PKK’nın dağ kadrosunun şehirlere indiği, siviller arasına sızdığı ve kaos ortamından yararlanarak saldırılarda bulunabileceği uyarısı yaptı. Mardin Cizre’de PKK’nın dağ kadrosundan 15 kişinin kentte girdiği istihbaratı alındığı yönünde polis birimleri anons yaparak uyardı.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit

13 YIL SONRA

Bingöl Emniyet Müdürü Ürker’e yönelik saldırı bir ilin emniyet müdürüne yönelik 13 yıl sonra ilk saldırı oldu. İl Emniyet Müdürü’ne yönelik saldırı en son 24 Ocak 2001 tarihinde dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a yönelik yapılmıştı. O tarihte Şehitlik semtindeki Emniyet Müdürlüğü binasından makam otomobili ile ayrılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan, yaklaşık 800 metre ilerideki Et Balık Kurumu önünde saat 17.25’te dört kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Bingölde Emniyet Müdürüne saldırı: 2 şehit

Okkan’ın makam otomobili ile korumalarının bulunduğu diğer araç, uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe alınmıştı. Saldırıda Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile özel kalem görevlisi Mehmet Kamalı, korumaları Sabri Gün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy şehit olmuştu.
Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul, 28 Eylül 1979 sabahı lojmanına 150 metre uzaklıkta, otomobiline sıkılan 29 mermiden 4’ünün başına ve göğsüne isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Dönemin en genç emniyet müdürü olan Yurdakul, Adana Emniyet Müdürlüğü’nün başına getirildiğinde 36 yaşındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!