Binali Yıldırım: "Yasa dışı dinleme suçtur"

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırım: Yasa dışı dinleme suçtur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 15:20

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “hiç kimsenin, haberleşme hürriyetine, özel hayatın gizliliğine matuf yasa dışı işlem yapmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını” belirterek, yasa dışı dinlemenin suç olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Yıldırım, Elmadağ Belediyesi'nde, Kaymakam Ejder Sarıçiçek ve Belediye Başkanı Gazi Şahin ile yemek yedi.

Yemeğin ardından belediyeden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yıldırım, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dinlendiğinin” hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:
“Hiç kimsenin, haberleşme hürriyetine, özel hayatın gizliliğine matuf yasa dışı işlem yapması kabul edilebilir bir şey değildir. Yasa dışı dinleme suçtur. Yasa dışı dinlemeler yoluyla elde edilen bilgilerin de hiçbir şekilde hukuki geçerliliği yoktur. Daha önce yasa dışı dinlemeler diz boyu gidiyordu. Bunların delil olmaması, bunu yapanların suç işlemiş olması ve bir yıldan üç yıla kadar cezalandırılmaları yönünde yasal düzenlemeyi ilk defa yapan hükümetimizdir. O bakımdan, şimdi bir hazırlık daha yapıyoruz. Buradaki suçların cezalarını üç kat artırıyoruz.”

“Başbakanı bile yasa dışı dinlediklerine göre, işin boyutunu siz tahmin edin” diyen Yıldırım, “Bazıları, 'efendim başbakan bu dinlemeleri kontrol ediyor. Bunları yönlendiriyor.' Yani bunları söylemek için bir şeyi fark etmeleri gerekir. Eğer, bir başbakan bütün bunları yapabiliyor ise, acaba kendisinin dinlenmesini nasıl önleyememiş? Bunlar tek başına burada bir aymazlığın, bir kanun, kural tanımazlığın, adeta kurumlar içerisinde bazı yapılaşmaların olduğunu ortaya koyuyor. Tüm bunların hepsi ortaya çıkacak. Hukuk devletinde hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Gereği yapılır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!