Bin Ladin’in çöpçatanı anlattı: Bana 16 yaşında bir kız bulun

Güncelleme Tarihi:

Bin Ladin’in çöpçatanı anlattı: Bana 16 yaşında bir kız bulun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

Usame Bin Ladin’in şu an Pakistan’da gözaltında bulunan Yemenli son eşi Emel Ahmed el-Seda’yı bulan şeyh Raşid Muhammed Said İsmail, bu evliliği nasıl organize ettiğini İngiliz The Guardian Gazetesi’ne anlattı.

Haberin Devamı

1999 Eylül ayında henüz 20’li yaşlarında olan Şeyh İsmail Afganistan’ın başkenti Kabil’de hem El Kaide üyesi olarak çalışıyor hem de vaizlik yapıyordu. Bir gün “hayatının en önemli telefonunu” aldı. Arayan lideri Bin Ladin’di ve “Beşinci kez evlenmeye karar verdim. Bana doğru kızı bulma görevini de sana verdim” dedi ve aradığı kızdaki özellikleri şöyle sıraladı:
“Dindar, vazifeşinas, genç (tercihen 16-18), hanım, iyi aile kızı ve herşeyden önemlisi sabırlı, olağanüstü koşullara tahammül edebilecek biri olmalı”.
İsmail, bir memurun kızı ve geçmişte öğrencisi olan 17 yaşındaki Emel Ahmed el-Seda’nın, 44 yaşındaki bin Ladin için biçilmiş kaftan olduğunu düşündü. 2000 yılında Yemen’deki memleketi Ibb şehrine dönen İsmail, Emel’e giderek bin Ladin’in kim olduğunu, ABD’liler tarafından takip edildiği için sürekli bir yerden diğerine gittiğini anlattı. Emel, bin Ladin’in verdiği 5 bin dolarlık başlık parasını kabul etti ve Afganistan’ın yolunu tuttu.
Eşleri Bin Ladin’in emaneti
Şeyh İsmail, bugün bin Ladin ailesinin, özellikle eşlerinin, El Kaide için Bin Ladin’in ölümünden bile daha önemli olduğunu belirtti.
İsmail, “Yemen’de bin Ladin’in ölümünü sevinçle karşıladık. Çünkü onun isteği ABD’lilerin elinde şehit düşmekti. Ancak eşlerinin onuru, bizim dokunulmaz olarak kabul ettiğimiz bir husus” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!