‘Bin kullanıcıya tek çözüm’

Güncelleme Tarihi:

‘Bin kullanıcıya tek çözüm’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 10:03

Dünya ilaç sektörünün lider firmalarından Sanofi aventis, Türkiye’deki bilgi teknolojileri (BT) altyapısını güçlendirdi. Firma, Meteksan Sistem ile birlikte yaşama geçirdiği iş zekası (BI) projesi sayesinde, verileri en hızlı ve doğru şekilde analiz edebilmenin yanı sıra veriyi bilgiye, bilgiyi de yoruma dönüştürme imkanına kavuştu.

Haberin Devamı

Dünya çapında faaliyet gösteren çok sayıda firmanın standardı haline gelen Cognos ürünleri, Sanofi aventis’te de raporlama ve OLAP (Online Analitik İşleme) arayüzleriyle, kurumsal raporlama ve analiz ihtiyacına yanıt veriyor. Ölçeklenebilir ve açık kodlu bir yapıya sahip olan çözüm, Web Servisleri’nden yararlanma olanağı sunuyor. Sanofi aventis’in kurumsal portal uygulaması ile entegre olarak ve son derece hızlı çalışan uygulama, bin kullanıcıya hizmet veriyor.

Sanofi aventis’in iş zekası projesi için Cognos 8 ürünü kullanıldı. Sanofi aventis Bilişim Çözümleri Proje Yöneticisi Yahya Lalik farklı firmalarla yapılan değerlendirmeler sonucunda Cognos’ta karar kıldıklarını, Cognos 8 ürününün birden fazla iş zekası ürününe olan ihtiyacı ortadan kaldırarak maliyetleri düşürdüğünü ve standartlaştırmayı kolaylaştırdığını, var olan yapılarla uyumlu (açık güvenlik, açık veri erişimi, açık Uygulama Programlama Arayüzü) olduğunu, çoklu dil desteği verdiğini, tüm kullanıcılar için yer tasarrufu sağladığını ve Web arayüzü içerdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Sanofi aventis, iş zekası projesi sayesinde, bölgelerdeki ilaç satış grafiklerinin incelenmesi ve izlenmesi, otomatik uyarı sistemlerinin yaratılması, personelin satışa olan etkisinin analizi, rakiplerle aynı bölgedeki satışların kıyaslanabilmesi gibi pek çok avantaja sahip olurken, firma genelinde aynı kurumsal dil konuşulmaya başlandı.

Sanofi aventis, farklı işlevsel özelliklere sahip iş zekası ürünlerini tek bir ürün altında birleştiren Cognos’un kolay yönetim, raporlama, cihaz tablosu (dashboard), uyarı (alert) ve OLAP gibi özellikleriyle başarıyı yakaladı.

Sanofi aventis’te gerçekleştirilen proje, saha aktiviteleri analizi, IMS (Bilgi Yönetim Sistemi) satış analizi ve performans analizleri olmak üzere üç aşamadan oluştu. Sanofi aventis, bütün bu aşamalarda Meteksan Sistem’den danışmanlık aldı. Meteksan Sistem’in, iş süreçlerine olan hakimiyeti sayesinde, proje kısa zamanda işlerlik kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!