BİLSEM sonuçları için MEB'den tarih değişikliği... BİLSEM bireysel sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sonuçları için MEBden tarih değişikliği... BİLSEM bireysel sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 19:11

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), BİLSEM 2018 sonuçlarının açıklanacağı tarihte güncellemeye gitti. Daha önce yapılan duyuruda BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçlarının 20 Haziran'da açıklanacağı bildirilmişti. Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

BİLSEM sınav yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeye tabi tutulan öğrenci velilerinin araştırdığı konu oldu. Daha iyi bir eğitim almak isteyen öğrencilerin katılım gösterdiği sınavın ardından BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları için araştırmalar başladı. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, binlerce kişinin merakla sorguladığı sınav sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM bireysel değerlendirme sınavlarının ne zaman açıklanacağına yönelik soru işaretleri devam ediyor. .Bu testte başarı gösteren adaylar genel zihinsel yetenek alanında kayıt hakkı kazanacak.

SONUÇ TAKVİMİ DEĞİŞTİ

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin girdiği 2018 BİLSEM sonuçları için heyecan dorukta! Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler.  16-20 Temmuz tarih aralığında BİLSEM sonuçlarına itiraz edilebilecek. İtirazların değerlendirilmesi 23-27 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 03-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

21 Haziran itibariyle açıklanması beklenen BİLSEM yerleştirme sınav sonuçları, 13 Temmuz Cuma günü öğrencilerin erişimine açılacak.

SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye alınacak.
Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecek.
Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin randevu bilgileri 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecek.

Haberin Devamı

BİREYSEL DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILACAK

1.Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren 21‐27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.
2. Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.
3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
4.Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
5. Faksla ve e‐posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!