BİLSEM sınav sonucu sonrasında itiraz süreci nasıl ilerliyor?

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sınav sonucu sonrasında itiraz süreci nasıl ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 15:25

BİLSEM sınav sonuçları bilgisinin yayınlanmasının ardından bireysel değerlendirme sorgulaması kaldığı yerden devam ediyor. BİLSEM sonuçları için bir süredir açıklama bekleyen öğrenci velileri, sonuçların açıklanmasının ardından sürecin detaylarını sorgulamaya başladı. Peki, BİLSEM sınav sonuçları sonrasında itiraz işlemleri nasıl yapılacak? İşte, konuyla ilgili detayı bilgiler

Haberin Devamı

BİLSEM sonuçları açıklamasının ardından bireysel değerlendirme için araştırmalar başladı. Normal eğitimlerinin yanı sıra farklı yeteneklere sahip olan çocukların öğrenim göreceği BİLSEM sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 Mart tarihinde açıklandı. Peki, BİLSEM sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilebilir? İşte sınava giren çocukların ebeveynleri tarafından merakla araştırılan BİLSEM sonuçları ve diğer konular hakkında detaylı bilgilr

MEB BİLSEM SONUÇ DUYURUSU

2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde eğitim alacak öğrencilere yönelik gerçekleşen grup tarama uygulaması sonuçları açıklanmıştır.

Grup tarama uygulama sonucuna öğrenci velisi tarafından yapılacak itirazlar 19-23 Mart 2018 tarihleri arasında http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Ancak itirazlar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığıyla veya tüm banka kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden öğrencinin T.C. Kimlik numarası ile 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırıldıktan sonra yapılabilecektir.

Haberin Devamı

BİLSEM SONUÇ GÖRÜNTÜLEME

BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVININ ARDINDAN İTİRAZ BÖYLE YAPILIYOR

1. Genel  zihinsel,  resim  ve müzik  yetenek  alanında  yapılan  bireysel  değerlendirmelere  ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren  21‐ 27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri  il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.  
2. Komisyonlar bireysel değerlendirme  sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz  sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.  

3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate  alınacaktır. 

4. Süresi geçtikten  sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, 
imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. 

5. Faksla ve e‐posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Haberin Devamı

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye alınacak.

Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecek.

Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin randevu bilgileri 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecek.

Bilim ve Sanat Merkezlerine Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

1.Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeler 08 Haziran 2018 tarihinde ülke genelinde tamamlandıktan sonra 20 Haziran 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

2. Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 16 Temmuz‐31 Ağustos 2018 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.

Haberin Devamı

İTİRAZ NASIL YAPILIYOR?

1. Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar 12‐16 Mart  2018  tarihleri  arasında  MEB  Destek  Hizmetleri  Genel   Müdürlüğü  Döner  Sermaye  İşletmesinin  T.C.  Ziraat  Bankası,  Türkiye  Vakıflar  Bankası  ve  Türkiye  Halk  Bankasından  herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığıyla 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırılarak öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr/  adresinden yapılacaktır.

2. Tarafımıza iletilen itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!