MEB duyurdu! BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

MEB duyurdu BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2019 12:00

Özel yetenekli öğrencilerin katıldığı BİLSEM mülakat sonuçları öğrenci ve velilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Mülakat sınavında başarı sağlayan öğrenciler, sınav sonuçlarına MEB'in internet sitesi MEBBİS üzerinden erişim sağlayacaklar. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, BİLSEM mülakatlarıyla ilgili merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

BİLSEM sonuçları, son günlerde birçok vatandaşın merakla araştırdığı konular arasında yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirme işlemini bugün tamamlayacağı BİLSEM 2. aşama sürecinin ardından sonuçlar, bakanlığın belirlediği tarihte öğrenilebilecek. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

BİLSEM bireysel mülakat sonuçları, bakanlıktan gelen açıklamaya göre 21 Ağustos tarihinde erişime açılacak. Bireysel mülakatlar 9 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Haberin Devamı

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 19 Ağustos-6 Eylül 2019 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!