Bilkent Üniversitesi'nde rektör değişikliği

Güncelleme Tarihi:

Bilkent Üniversitesinde rektör değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 17:06

Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın vefatının ardından oğlu Prof. Dr. Ali Doğramacı, bugünden itibaren Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanlığını üstlenirken, rektörlük görevine Prof. Dr. Abdullah Atalar'ın getirilmesi için YÖK'e teklif sunuldu.

Ali Doğramacı, üniversitenin internet sitesinden yaptığı açıklamada, 9 Kasım 2009'da, 30 Haziran 2010 tarihinden rektörlük görevinden ayrılacağını duyurduğunu anımsattı.

Ali Doğramacı, açıklamasında şunları kaydetti:
“Ancak, kurucumuz Prof. Dr. Sayın İhsan Doğramacı'nın ebediyete intikali bu tarihi öne çekmek zorunluluğunu ortaya çıkarmış bulunmaktadır. 27 Şubat Cumartesi günü rektörlük görevimden 1 Mart 2010 itibarıyla ayrılacağımı, Mütevelli Heyetinin sayın üyelerine arz ettim. Üniversitemizin ana yönetmeliğine göre yeni rektör atanana kadar provostumuz rektör vekili olarak bu makamın sorumluluklarını yüklenmek durumundadır.

9 Kasım 2009 tarihli mektubumdan sonra Mütevelli Heyeti bir rektör adayı belirleme komitesi oluşturmuştu. Geçen hafta bu komite Prof. Dr. Abdullah Atalar'ı tek aday olarak Mütevelli Heyeti'ne önerdi. 27 Şubat tarihli istifa mektubumdan sonra Mütevelli Heyeti Prof. Dr. Abdullah Atalar'ı rektör atama sürecinin bir aşaması olarak Yükseköğretim Kuruluna önermiştir.”

Bugünden itibaren Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı sıfatıyla hizmetine devam edeceğini belirten Ali Doğramacı, üniversite mensuplarına hitaben “1993 yılından bu yana sizlerden gördüğüm yakın desteği yeni rektörümüze de vereceğinize inanıyorum. Bu vesile ile Prof. Dr. Sayın Atalar'a yeni görevinde başarılar diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Abdullah Atalar'ın rektörlüğü, YÖK'ün onayıyla kesinleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!