Bilim insanları ölümcül bakteri için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Bilim insanları ölümcül bakteri için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 13:00

Başta Kuzey Almanya olmak üzere tüm ülkeyi etkisi almaya başlayan, şimdiye kadar 14 kişinin ölümüne binlerce kişinin hastalanmasına neden olan EHEC (Enterohämorrhagische Escherichiacoli) bakterisi herkesi tedirgin etmeye devam ediyor. EHEC bakterisinin Delmenhorst'da da görülmesi üzerine Delmenhorst'u tehlikeden koruma komisyonu acil toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Önceki gün kentin en büyük hastanesinde düzenlenen toplantıyı komisyon başkanı İbrahim Tuner yönetti. Toplantıya Delmenhorst kentindeki tüm hastane şefleri, polis ile itfaiye şefleri, komisyonda yer alan meclis üyeleri katıldı.

 

Komisyonun ilk toplantı konusu kentteki itfaiyenin tam profesyonel hale getirilmesi oldu. İbrahim Tuner'in verdiği önerge doğrultusunda itfaiyenin tam profesyonel olması komisyon tarafından karara bağlandı. Komisyonun aldığı karar meclisten de geçerse yürürlüğe girecek.

 

EHEC BAKTERİSİ KONUŞULDU

Toplantının ikinci ve en önemli konusu son günlerde Almanya'nın üzerine kara kabus gibi çöken ölümcül EHEC bakterisi oldu. Komisyon üyeleri bakteri hakkında yetkili kişilerden bilgi alırken yapılması ve alınması gereken önlemler tartışıldı.

Haberin Devamı

 

Toplantıda konuşan Dr. Johann Böhmann EHEC bakterisi için şimdilik en önemli korunma yolunun hijyenik davranmak olduğunu, kanlı ishal, devamlı öksürük ve karın sancısı halinde acilen doktora gidilmesi gerektiğini söyledi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Delmenhorst kentini tehlikeden koruma komisyonu başkanı SPD'li İbrahim Tuner, “Komisyon hem itfaiye için, hem de EHEC bakterisi için toplantı. Kentimizdeki hastanede EHEC virüsü kapmış bir hasta yatmakta. Kendisi başka bir kentten geldi. Delmenhorst'da başka bir hastaya da rastlanmadı. Komisyon olarak gereken önemleri alacağız. Önemli olan insanların temiz olmaya gayret göstermesi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!