Bilim adamlarından teflon tava uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bilim adamlarından teflon tava uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 11:38

Haberin Devamı

Teflon tavalarının insanlara sağladığı kolaylıklara rağmen, Kanadalı bilim adamları, teflondaki yapışmaz tabakanın çevreye zararlı kimyasallar yaydığını ve doğada çözünümünün yüzyıllar alacağını öne sürdüler.

Toronto Üniversitesi'nden araştırmacılar, 1930'ların sonunda bulunan teflonun genellikle kızartmalar ve diğer yemeklerin hazırlanmasında kullanıldığına dikkati çekerek, potansiyel olarak zararlı kimyasalların kaynağı olmasına rağmen teflon tavalarda yemek pişirmenin ölüme yol açmadığını söylediler. 

Bilim dergisi Nature'ın 19 Temmuz sayısında yayınlanacak araÅŸtırmayla ilgili açıklama yapan teflonun yaratıcısı E.I Du Pont ÅŸirketi ise, çalışmanın yapışmaz piÅŸirme aletleriyle ilgili gerçekleri yansıtmadığını ve yanlış anlamalara neden olabileceÄŸini bildirdi.Â

Åžirket, teflon yemek piÅŸirme aletlerinde ancak 660 Fahrenheit derecenin üzerindeki ısılarda ciddi tabaka bozukluÄŸu meydana geldiÄŸinin tespit edildiÄŸini, bunun da yemek piÅŸirme derecesinin çok üzerinde bir ısı olduÄŸunu kaydetti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!