Güncelleme Tarihi:
Teflon tavalarının insanlara sağladığı kolaylıklara rağmen, Kanadalı bilim adamları, teflondaki yapışmaz tabakanın çevreye zararlı kimyasallar yaydığını ve doğada çözünümünün yüzyıllar alacağını öne sürdüler.
Toronto Ãœniversitesi'nden araÅŸtırmacılar, 1930'ların sonunda bulunan teflonun genellikle kızartmalar ve diÄŸer yemeklerin hazırlanmasında kullanıldığına dikkati çekerek, potansiyel olarak zararlı kimyasalların kaynağı olmasına raÄŸmen teflon tavalarda yemek piÅŸirmenin ölüme yol açmadığını söylediler.Â
Bilim dergisi Nature'ın 19 Temmuz sayısında yayınlanacak araÅŸtırmayla ilgili açıklama yapan teflonun yaratıcısı E.I Du Pont ÅŸirketi ise, çalışmanın yapışmaz piÅŸirme aletleriyle ilgili gerçekleri yansıtmadığını ve yanlış anlamalara neden olabileceÄŸini bildirdi.Â
Åžirket, teflon yemek piÅŸirme aletlerinde ancak 660 Fahrenheit derecenin üzerindeki ısılarda ciddi tabaka bozukluÄŸu meydana geldiÄŸinin tespit edildiÄŸini, bunun da yemek piÅŸirme derecesinin çok üzerinde bir ısı olduÄŸunu kaydetti.Â