Bilgisayarla birlikte 6 yıllık deneyimi de çalındı

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarla birlikte 6 yıllık deneyimi de çalındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2006 11:17

İzmir'de manyetik tedaviyle hücre yenilenmesi üzerine çalışan mikrobiyoloji uzmanı Necmettin Öz'ün Bornova ilçesindeki evine giren hırsızlar, 6 yıldır sürdürdüğü çalışmaların yer aldığı dizüstü bilgisayarı ve tedavide kullandığı cihazı çaldı.

Önceki gün, Dr. Necmettin Öz'ün Özkanlar semtindeki evinin kapısının açılmış olduğunu fark eden komşuları, durumu kendisine ve polise bildirdi. Olayı öğrenerek eve gelen Dr. Öz, dizüstü bilgisayarı, manyetik tedavide kullanılan cihaz ve kamerasının çalındığını belirledi.

6 YILLIK BİRİKİM

Dr. Öz, çalınan dizüstü bilgisayarının piyasa değerinin çok yüksek olmadığını, fakat bilgisayarın içerisinde bulunan bilgilerin kendisi ve hastalar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Bölümü uzmanı ve Enerji Tıp Uygulaması Derneği yöneticisi Dr. Öz, 6 yılı aşkın süredir manyetik tedaviyle hücre yenilenmesi üzerine çalışmalar yürüttüğünü, bu tedavi yönteminin Türkiye genelinde yaygınlaşmasına çalıştığını bildirdi. Dr. Öz, şöyle konuştu:

“Bilgisayarın yanında, yatalak olan bazı hastaların evlerinde tedavilerini sürdürmeleri için getirttiğimiz portatif cihaz ile hastaların tedavi süreçlerinde çektiğimiz görüntülerin bulunduğu kamera da çalındı. Çalınan malzemelerin maddi değeri fazla değil. Ama içerisindeki bilgiler, görüntüler ve portatif tedavi cihazının bizim ve hastalarımız için önemi çok büyük. Hastanın tedaviye başladığı gündeki ilk bilgileri ve tedavi sürecinde elde edilen veriler var. Çok sayıda spastik özürlü çocuğa, MS hastalarına, astım hastalarına faydalı olacak bilimsel veriler, dökümler, çeşitli test ve inceleme sonuçları, değerlendirmeler var.”

BİLGİLER YOK OLMASIN”

Çalınan bilgisayar ve kameradaki bilimsel çalışmaların büyük önem taşıdığına işaret eden Dr. Öz, hırsıza şöyle seslendi:

“Hırsızın da annesi, kardeşi, akrabası var. Bu bilgiler, belki ileride onlara da çözüm, fayda olacak. Bu değerli, önemli bilgileri yok etmemesini istiyorum. Hırsızdan, bilgisayarı, portatif cihazı ve kamera kasetlerini getirmesini istiyorum. Kamera kendisinde kalabilir.”

Manyetik tedavi yöntemini 1999'da Antalya'da katıldığı bir seminerde tanıştığı Alman doktordan duyduğunu, o dönemde, doğumu sırasında yaşadığı problem nedeniyle çocuğunun sağlık sorunları bulunduğu için konunun ilgisini çektiğini belirten Dr. Öz, tedaviyi çocuğunda uygulattığını söyledi.

Kendi alanı olan hücre tedavisine yönelik bu uygulamada, çocuğunun kısa sürede önemli gelişmeler yaşadığını ve sağlığının her geçen gün düzeldiğini belirten Dr. Öz, Türkiye'deki hastaların da faydalanması için bu sistem üzerine çalıştığını, ücretsiz izin alarak yurt dışında konuyla ilgili eğitim gördüğünü ve Sağlık Bakanlığının izniyle “manyetik tedaviyle hücre yenilenmesi” yönteminin Türkiye'ye getirilmesini sağladığını bildirdi.

Sistemi her geçen gün geliştirdiklerini ve çok sayıda hastanın sağlığında önemli gelişmeler sağladıklarını ifade eden Dr. Öz, Dr. Mustafa Erşin ile birlikte, konuyla ilgili akademik çalışmalar yapmak üzere Enerji Tıp Uygulaması Derneğini kurduklarını, bilgisayarındaki verilerin bilimsel çalışmalar için de çok önemli olduğunu kaydetti.

Emniyet yetkilileri ise evde hırsızın parmak izlerini tespit etmeye çalıştıklarını, elde ettikleri bilgileri değerlendirdiklerini ve hırsızın yakalanması için çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!