Bilgi Üniversitesi'nden Londra'ya

Güncelleme Tarihi:

Bilgi Üniversitesinden Londraya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, University of London ile yaptığı özel anlaşma doğrultusunda bu yıl üstün yetenekli öğrencilere London School of Economics (LSE) 'in kapılarını açıyor. İşletme, iktisat ‘‘Üstün Başarı Programı'' adı verilen bu özel programa değişik üniversitelerin çeşitli dallarında ikinci sınıfa geçmiş ve üstün başarı göstermiş öğrenciler başvurabilecek. Bu programa kabul edilebilmek için işletme ya da iktisat dalında eğitim görmüş olmanız gerekmiyor. Başarılı bir mühendislik bölümü öğrencisi de bu olanaktan yararalanıp İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne yatay geçiş için başvurabilecek.

Bu prgramda öğrenciler London School of Economics ile aynı programı İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde izleyecek ve diledikleri taktirde London School Of Economics sınavlarına girerek diploma da alabilecekler. Ayrıca öğretim dili İngilizce olan bu programda az sayıda öğrenci için burs olanağı da tanınacak. Programa kabul edilmede üstün başarı derecesinin yanı sıra öğrencinin araştırmaya ve bilgi üretmeye yönelimi de dikkate alınacak.

Öte yandan Müzik, Görsel Tasarım, Sinema-TV bölümleri için Bilgi Üniversitesi'nde ikinci bir yetenek sınavı açıldı. Başvurular 29 Ağustos'a kadar sürüyor. Sınavlar ise Eylül'de yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!