Bilge Köyü katliamı hükümlüleri 4 ayrı cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Bilge Köyü katliamı hükümlüleri 4 ayrı cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 17:24

ÇORUM L Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Bilge Köyü katliamının 8 hükümlüsü, Cumhuriyet savcısının Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonucunda 4 ayrı cezaevine nakledildi.

Haberin Devamı

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Bilge Köyü'nde, geçen yıl 4 Mayıs gün saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda, nişan evini basarak 7'si çocuk 44 kişiyi öldüren, 2'si çocuk 3 kişiyi de yaralayan 8 hükümlü, Çorum L Tipi Cezaevi'nde tutuluyordu. Cezaevi savcısının Adalet Bakanlığı'na geçen Mayıs ayında müracaat ederek bu hükümlüler arasında anlaşmazlık olduğunu belirterek daha güvenli cezaevlerine nakledilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısının bu talebini yerinde bulan Adalat Bakanlığı’nın talimatıyla ‘Şıh Mehmet’ lakaplı Mehmet Çelebi (43), oğlu M.Ş.Ç. (14) ile Süleyman Çelebi (44) Ankara 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne, Mehmet Sait Çelebi (40), Ömer Çelebi (42) ve Abdulhakim Çelebi (33) Ankara 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne, Mehmet Emin Çelebi (35) Bolu F Tipi Cezaevi'ne, Ahmet Çelebi ise Tokat T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Haberin Devamı

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sonrasında geçen Nisan ayında biten dava sonrasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mehmet Çelebi, kardeşi Abdülhakim Çelebi, Mehmet Emin Çelebi, Süleyman Çelebi, Ömer Çelebi, Mehmet Sait Çelebi, ‘canavarca hisle 44 kişiyi öldürmek’ suçundan 44'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile ‘10 kişiyi öldürmeye teşebbüs’ ile ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından da 150 ila 240 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırmıştı.

Mehmet Çelebi'nin oğlu 14 yaşındaki M.Ş.Ç ise ‘44 kişiyi canavarca hisle öldürmek’ten 660, ‘10 kişiyi öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 70 yıl olmak üzere toplam 730 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, evinde bomba bulunan Ahmet Çelebi 15 yıl, havaya ateş eden tutuksuz sanık Mustafa Çelebi’ye ise 6 ay hapis cezası verilmişti. 4 kişi ise beraat etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!