Biletini halkımız sandıkta kessin hesabını da yargıçlar sorsun

Güncelleme Tarihi:

Biletini halkımız sandıkta kessin hesabını da yargıçlar sorsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 00:00

CHP Genel Sekreteri ve Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, “İnsanlık güneşi ile insan sevgisinin” aynı gün kucaklaştığını belirterek, Mevlit Kandili ile Sevgililer Günü için mesaj yayınladı. Tamaylıgil, mesajında özetle şunları vurguladı:

CHP olarak Mevlit Kandili ve Sevgililer Günü’nde diyoruz ki; Bir dileğimiz var; Konuştukça ağzından sinkaf ve kirlilik anlamında söz çıkmayan bir başbakan olsun.
Bağımsız yargı olsun

Bir dileğimiz var; Başbakan’a yaranmak ve geleceğini garantilemek için, başarısızlıklarını muhalefete yüklemeye çalışan ve bunu da çirkin sözlerle yaparak ayıbını örtbas etmek isteyen bakanlar olmasın.

Bir dileğimiz var; Bağımsız ve tarafsız yargı egemen olsun. Üstünlerin hukuku, AKP’nin hukuku değil hukukun üstünlüğü egemen olsun.

Bir dileğimiz var ; Demokrasi ve özgürlüklere karşı gaddarca, diktatörlük özentisiyle saldırıya geçenler tarih sayfalarında yer alan benzerlerinden ders alsın.

Bir dileğimiz var; Cama bakarak konuşan ve milleti aldatan başbakan bir kez de aynaya bakarak konuşsun. Ama o ayna, masaldaki kötü kraliçenin ihtiraslarına cevap veren değil, gerçekleri tüm açıklığıyla başbakana yansıtacak bir ayna olsun. Başbakan da gerçeği anlamış olacak ki giderim demeye başladı. Demek ki Abbas Yolcu. Dileğimiz biletini halkımız sandıkta kessin, ama hesabını yargıçlar sorsun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!