Bilan eşcinsel mi tartışması

Güncelleme Tarihi:

Bilan eşcinsel mi tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 00:00

Eurovision'u kazanan Rus sanatçı Dima Bilan'ın eşcinsel olduğu söylentileri doruğa çıktı.

Haberin Devamı

ŞARKILARDAN ÇOK SEKSİ ŞOVLARI İLGİ ÇEKTİ

53. Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan Rus sanatçı Dima Bilan'ın eşcinsel olduğu söylentileri doruğa çıktı.
İddialar üzerine açıklama yapan Dima Bilan'ın menajeri Yaan Rudkovskaya, "Dima hakkında söylenenler iftira ve hakaretten başka bir şey değil" dedi.
Dedikoduların, Eurovision yarışması Rusya elemeleri sırasında rakip sanatçı olan Nora Adam tarafından üretildiğini

Bilan eşcinsel mi tartışması

öne süren Rudkovskaya, "Rusya'yı temsil etmek isteyen genç şarkıcı, elemelerde mikrofonu elinden düşürünce şansını kaybetti. Beceriksizliğini gururuna yediremeyen bu sanatçı 'Zaten herşey önceden belirlenmiş. Elemelerde karar verici ses ve müzik değil, para ve cinsiyet eğilimleri çok daha önemli' sözleriyle Dima Bilan'ı gay kategorisine dahil etti. Bu iddia tamamen asılsız. Bilan yakında fotomodel Lena Kulitkoy ile evlenmeyi bile düşünüyor” açıklamasını yaptı.
Dima Bilan, 2006 yılında Yunanistan'da yapılan Eurovision yarışmasında da ülkesini temsil etmiş, ikinci olmuştu. Sonrasında para kazanmak için gay dergilerine soyunmayı kabul eden Dima Bilan, bu nedenle de 'eşcinsel' damgasını yemişti. Bilan'ın cinsel tercihiyle ilgili söylentiler üzerine Avrupalı gay örgütleri, "Rusya'da cinsel azınlıklar baskı altında tutuluyor. Anayasal hakları çiğnendiği gibi gösteri yapmalarına bile izin verilmiyor. 54'üncü Eurovision yarışması Moskova'da nasıl düzenlenir” eleştirisinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!