Bienal projesini Türk halkı belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Bienal projesini Türk halkı belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 13:48

Tayvanlı sanatçı Rirkrit Tiravanija, 7. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında sunacağı projesini Türk halkının oylarıyla belirleyecek. İnternette yayınlanan ankete katılan sinemaseverler, geçen yılın en iyi yerli ve yabancı filmi ile tüm zamanların en iyi Türk filmi ve geçtiğimiz yıllarda en çok beğendikleri yabancı filmi seçecekler. Bu dört film bienal kapsamında kentin en işlek meydanında kurulacak olan dev ekranda üç gün boyunca gösterilecek. ANKETE OY VERMEK İÇİN: www.istfest.org/bienalanket.htm

Haberin Devamı

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Bienali'ne katılan Tayvanlı sanatçı Rirkrit Tiravanija, sergileyeceği projeyi Türk halkı ile birlikte hazırlayacak.

Tiravanija'nın projesine göre, düzenlenen bir anketle, Türk halkının en çok beğendiği yerli ve yabancı dört film seçilecek. Daha sonra bu filmler, kent içinde 3 gün boyunca kurulacak 4 dev ekranda aynı anda gösterilecek .

Rirkrit Tiravanija'nın projesinin ilk uygulaması 7. Uluslararası İstanbul Bienali'nin açılışı olan 22 Eylül'de gerçekleştirilecek. Proje 23 ve 24 Eylül'de  tekrarlanacak.Tayvanlı sanatçı Tiravanija'nın projesi kapsamında Türk halkının en çok beğendiği filmin belirlenmesi içinbir anket düzenlendi. Ankete katılanlar, tüm zamanların en iyi Türk filmi, geçen yılın en çok beğenilen Türk filmi, geçmişte en çok beğenilen yabancı film ve geçen yıl en çok beğenilen filmleri verecekleri oylarla belirleyecekler.

Ankete oy vermek için: www.istfest.org/bienalanket.htm
Bienalle ilgili ayrıntılı bilgi için: www.istfest.org/bienal/tur/kavramsalframeset.htm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!