Bıçak altına yatmadan güzellik

Güncelleme Tarihi:

Bıçak altına yatmadan güzellik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2005 14:44

Bursa'daki bir estetik cerrah tarafından 6 yıllık çalışma sonucunda geliştirilen ve kişiye özel olarak uyarlanan “Beauty Box” sistemi sayesinde, gençleşmek için estetik operasyona ihtiyaç duyan kişilerin artık bıçak altına yatmalarının gerekmediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Bursa'da faaliyet gösteren bir estetik cerrahi kliniğinin sahibi Op. Dr. Bülent Cihantimur, derinin yaşlanmasını durdurmak, yeniden genç ve canlı görünüme kavuşturmak için “Beauty Box” ismini verdiği yeni bir sistem geliştirdiğini söyledi.

Şimdiye kadar yüz gençleştirmek için yapılan botox, kollajen ve lazer gibi uygulamaların hiçbirinin tek başına çözüm olmadığını, istenilen canlılığı ve gençleşmeyi sağlayamadığını savunan Cihantimur, bu yöntemlerin sorunu kısmen çözebildiğini ve çoğunlukla da kalıcı olmadığını ifade etti.

Cihantimur, ideal bir yüz gençleştirme sisteminde, yaşlanmanın mekanizmasının durdurulması veya yavaşlatılması, sonra da geride kalan izlerin, kırışıklıkların, çukurların ve matlığın yok edilmesi gerektiğini, “Beauty Box”ı da bu bilgilerin ışığında geliştirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu sistemin en önemli özelliği kişiye özel olarak uyarlanmasıdır. Sistemde herşey kişinin deri özelliklerine göre planlanıyor. Çünkü her insanın deri yapısı ve yaşlanma şekli birbirinden farklıdır. Bu nedenle de Beauty Box sistemi şu anda dünyadaki en etkili yüz gençleştirme sistemidir. Beauty Box, sadece yaşlanmış yüzü gençleştirmez, genç yüzlerin daima genç kalmasını sağlayacak formüller de içerir.”

Sistemde ilk olarak yaşlanmış derinin analiz edildiğini anlatan Cihantimur, deriyi yeniden canlandıracak, genç görünmesini sağlayacak işlemlerin, her insanın deri tipine göre belirlendiğini vurguladı.

Cihantimur, belirli yaştan sonra derinin diriliğini sağlayan madde olan kollajenin yapımının azaldığını, dolayısıyla tüm dokularda erime ve hacim kaybı oluştuğuna işaret ederek, ciltteki kollajenin, azalmayla birlikte derinin kas tabakasına yapıştığını ve kasların hareketleriyle birlikte de kırışıklıkların oluştuğunu vurguladı.

Bunu ortadan kaldırmanın yolunun botox olduğunu, ancak asıl önemli noktanın derinin sıklığını, genç durmasını sağlayan ana madde kollajenin yeniden eski seviyelerine çıkarılması olduğunu anlatan Cihantimur, kollajenin yaşla ve dış etkenlerin etkisiyle parçalandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kollajenin parçalanmasını sağlayanın ise “Kollajenez” adlı enzim olduğuna değinen Cihantimur, “Beauty Box sistemini geliştirirken bu enzimi durdurmanın yolunu çözdüm. Kollajenin korunması, haliyle gerçekleştirilen işlemlerin de kalıcı olmasını sağlıyor. Lazer ile kaybedilen kollajen yeniden kazandırılıyor. Özetle derinin daha sık, diri ve genç görünmesi sağlayan kollajen yapımı yeniden başlıyor” dedi.

Cihantimur, deride yaşlanmanın belirtisi olan sarkmaları da ”Thermalift” adı verilen pratik ve etkili sistemle çözdüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

“Beauty Box sistemi, yüz gençleştirmede her türlü ayrıntıyı düşünen ve kalıcı çözümler üreten komplike bir sistem. Yeniden genç ve canlı hale getirdiğimiz derinin bu şekilde kalması için kişiye özel cilt bakım sistemiyle koruma altına alıyoruz. Bu sistem içinde gerçekleştirilen bütün işlemler, ameliyatsız uygulamalardır. Sistem doğru olarak hazırlandığında başarısız olması mümkün değildir. Tüm sistemin tamamlanması 1.5-2 ay sürüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!