Beytüşşebap Belediye Başkanı: Belediyenin terörle bağlantısı yok, komplo kurdular

Güncelleme Tarihi:

Beytüşşebap Belediye Başkanı: Belediyenin terörle bağlantısı yok, komplo kurdular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2006 14:45

Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, belediyenin terör örgütüyle bağlantılı gösterilmesinin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Dursun, yaptığı açıklamada, 3 Mayısta makamında oturduğu sırada polislerin belediyeye geldiğini ve arama izniyle belediyede arama yapacaklarını belirttiklerini bildirdi.

Kendi evi ve işyeri için arama izninin olduğunu, resmi bir kurum olmasına rağmen belediyede de arama yapmalarına müsaade ettiklerini kaydeden Dursun, bütün birimlerin arandığını, hatta çok eski dosya ve evrakların incelendiğini kaydetti.

İsimsiz bir mektupta adlarının geçmesi nedeniyle arama yapıldığını belirten Dursun, şöyle konuştu:

“Belediyede ve benim evimde suç teşkil edecek hiçbir şey bulunmadı. Arama sırasında Belediye Muhasebe Servisi'ne gittiğimde masasın üzerinde kağıda sarılı 20 kalaşnikof fişeğini bulduklarını söylediler. Bunun komplo olduğunu söyledim. Polislere (Fişek varsa, kalaşnikoflar nerede) diye sordum. Daha sonra bizden önceki başkanlardan kalma 1998 yılına ait kurumuş ve kullanım tarihi geçmiş 2 dinamit lokumu bulundu. Ama gazeteler 'belediyede kalaşnikof çıkmış' diye yazmış. Bunlar doğru değil. Önyargılı davranılıyor. Belediyenin terör örgütüne bağlantılı gösterilmesi bizi rahatsız etti.”

DTP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sedat Yurttaş da yaptığı yazılı açıklamada, doğru olup olmadığı bilinmeyen bir mektup üzerine operasyonun başlatıldığını ve basında yer alan haberleri kınadıklarını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!