Beyoğlu'nda "okulumuzu kapatmayın" eylemi

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlunda okulumuzu kapatmayın eylemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 15:10

BEYOĞLU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne bu yıl yeni öğrenci alınmadığı ve kademeli olarak okulun kapatılmasının planlandığına dikkat çeken bir grup velisi, kararın iptal edilmesini istedi.

Tepebaşı’ndaki okul önünde saat 11.00’de toplanan bir grup veli “Okullar halkındır, satılamaz” diye pankart açtı. Destek için gelen Eğitim-Sen 3 Numaralı Şube Başkanı Nebat Bukrek basın açıklamasını okudu.

Açıklamada “Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’da arazisi satışa çıkarılan 22 okulun adı açıklandı. Listede bulunmamasına rağmen, Beyoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi de sessizce kapatılmak isteniyor. Okula bu yıl yeni öğrenci alınmadı. Beyoğlu gibi iş ve ticaret merkezi olan bölgedeki endüstri meslek lisesi kapatılarak, öğrencilerin geleceği ile oynanıyor. Kentsel dönüşüm projesinin, aslında rantsal dönüşüm olduğu aşikardır. Buna okullar da dahil edilerek, kent dışına çıkarılması amaçlanmaktadır. Ulaşımın zor olduğu bölgelerde, öğrencilerin eğitim ve öğretim görmesi ne kadar doğrudur” denildi. Velileri ve pencerelere çıkan öğrenciler, “Okullar halkındır, satılamaz”, “Okuluma dokunmayın” diye slogan attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!