Beykoz Devlet Hastanesi 15 aydır hizmet vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Beykoz Devlet Hastanesi 15 aydır hizmet vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 09:44

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Sacid Yıldız, 14 Temmuz 2007’de tadilat nedeniyle kapatılan Beykoz Devlet Hastanesi’nin 15 aydır hala tam kapasite ile hizmete açılmamasına tepki gösterdi.

CHP’li Yıldız, “6 aylık süreli tadilata gireceği söylenen Beykoz Devlet Hastanesi’nin 15 ay geçmesine rağmen hala tam kapasite ile hizmet vermemesinin gerekçeleri nelerdir ve tadilat ihalesini hangi firma hangi bedelle almıştır?” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili sözkonusu Komisyonun üyesi Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Beykoz Devlet Hastanesi’nin 15 aydır neden hizmete sokulamadığını sordu.

Yıldız, 14 Temmuz 2007’de deprem güçlendirmesi ve tadilat nedeniyle Beykoz Devlet Hastanesi’nin kapatıldığını belirterek, “Kapatılma tarihinden itibaren 6 ay içinde bitirilecek sözü verilen hastane, 15 ay geçmesine rağmen hala tam kapasite ile hizmete açılamamıştır” dedi.

HİZMETE SOKULDU AMA NE ACİL BÖLÜMÜ NE DE YATAKLI TEDAVİ VAR

Hizmete sokulan Beykoz Devlet Hastanesi’nde acil bölümün olmadığını ifade eden Yıldız, “Bununla beraber yataklı tedavi de yapılmamaktadır” diye konuştu. CHP’li Yıldız, ayrıca eski adı Paşabahçe Sosyal Sigortalar Hastanesi olan Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde de, Beykoz Devlet Hastanesi’nin bir türlü tam olarak hizmete girememesi nedeniyle aşırı yoğunluk yaşandığını belirterek, “Özellikle Beykoz Devlet Hastanesi’nde acil servisin olmaması ilçede yaşayan halk için zorluk meydana getiriyor. Bu durumdan ötürü Beykoz halkı yeterince sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Yıldız önergesinde Bakan Akdağ’a şunları sordu:

-Beykoz Devlet Hastanesi’nin acil servisi açılacak mıdır? Açılacak ise ne zaman açılacaktır? Açılmayacak ise açılmama gerekçeleri nelerdir?

-Beykoz Devlet Hastanesi’nde yataklı tedaviye geçilecek midir? Geçilecek ise ne zaman gerçekleşecektir? Geçilmeyecek ise gerekçeleri nelerdir?

-Beykoz Devlet Hastanesi'nin, Paşabahçe Devlet Hastanesi’ne bağlı bir semt polikliniği ya da branş hastanesi olacağı söylentileri vardır. Bu söylentiler doğru mudur?

-14 Temmuz 2007'den itibaren 6 aylık süreli tadilata gireceği söylenen Beykoz Devlet Hastanesi’nin 15 ay geçmesine rağmen hala tam kapasite ile hizmet vermemesinin gerekçeleri nelerdir?

-Beykoz devlet Hastanesinin tadilat ihalesini hangi firma hangi bedelle almıştır? İhaleyi alan şirket tadilatı ne kadar sürede teslim etmeyi taahhüt etmiştir?

-Tadilat ihalesini alan şirket işi zamanında teslim etmiş midir? Etmemiş ise şirket hakkında işi zamanında bitiremediği için herhangi bir uygulama yapılmış mıdır?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!