Beyin cerrahı için malzeme soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Beyin cerrahı için malzeme soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 00:00

İSTEDİĞİ malzeme alınmayınca hastasının ameliyatına girmediği iddia edilen Denizli Devlet Hastanesi´nde görevli Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Sevim Öndü hakkında soruşturma açıldı. Hastane Başhekimi Ramazan Canural, Dr. Öndü’nün pahalı malzeme kullanma konusunda ısrarcı olduğunu ileri sürerken, Dr. Öndü ise kendisinin pahalı değil kaliteli malzeme istediğini söyledi.

Denizli’nin Kale İlçesi’nde Fatma Yeşilkünar’ın beli kırıldı ve acilen ameliyata alınmasına karar veriidi. Dr. Öndü, ameliyat için gereken malzemeleri hastanenin satın alma birimine bildirdi. Öndü, istediği kalitedeki malzeme alınmazsa ameliyata girmeyeceğini söyledi. Ancak, hastane yönetimi Öndü’nün bu isteğini yerine getirmedi. Bunun üzerine Öndü ameliyata girmedi, hasta da Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edildi. Hastane yönetimi bu gelişmeler üzerine Öndü hakkında soruşturma başlattı.

Uzman Dr. Sevim Öndül, pahalı değil, kaliteli malzeme alınmasını istediğini belirterek, Buraya alınan malzemeler, gayet ucuz malzemeler. Kötünün iyisini kullanıyoruz. Kendime kullanmayacağım bir malzemeyi, hastama da kullanmam” dedi. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, ameliyatın istenen malzeme satın alınmaması nedeniyle değil, doktorun beğenmemesi nedeniyle yapılamadığını ileri sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!