Beyaz dehşet

Güncelleme Tarihi:

Beyaz dehşet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa karlar altında. Donarak ölenlerin sayısı hızla artıyor. Ulaşım felç oldu, nehirler buz tuttu. ABD'de ise Arizona Çölü'ne kar yağdı.

Kara kış özellikle Almanya'nın güneyinde, Lüksemburg, Belçika ve Polonya'da etkili oldu. Almanya'da hafta başında bastıran yoğun kar, hayatı felç etti. Şehirler arası yollarda 50 km'ye varan araç kuyrukları oluştu. Alman Kızıl Haç'ı araçlarda bekleyen sürücülere sıcak içecekler dağıttı.

Polonya eksi 26 derece

Almanya'da kar ve don yüzünden meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi öldü, 3 kişi ise soğuklarda donarak can verdi. Dondurucu soğuğun eksi 26 dereceye kadar düştüğü Polonya'da da son üç haftada soğuklardan ölenlerin sayısı 91'e çıktı.

Çölde kar

Rusya'nın büyük bir kısmı da kara kışın etkisi altında. Vladivostok Kenti'nde, hükümetin, şehrin merkezi ısıtma sistemi için yeterli yakıt vermemesi dolayısıyla halk soğukla yaşam savaşı veriyor. ABD de ise güneydeki Arizona Çölü'nde kaktüslerin üzerine kar yağdı.

Trakya da karlar altında

Kar yağışı Trakya'da da etkili oldu. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile ilçeleri dün sabahtan itibaren beyaza büründü. Keşan, İpsala, Meriç ve Enez'de okullar 1 gün, Kırklareli'nin Kofçaz İlçesi'nde 2, Demirköy'de de 1 gün tatil edildi. Ilgaz Dağı'nda etkili olan kar yağışı ise, Kastamonu- Çankırı karayolunda ulaşımı aksattı. Samsun'un Havza İlçesi'ndeki orman köylerinde kurtlar hayvanlara saldırdı.

Burası Edirne

Edirne merkezde kar kalınlığı yer yer 10 santime kadar yükseldi. Bölgede hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düştü ve buzlanmaya yol açtı. Keşan-Enez karayolu bir süre ulaşıma kapanırken, bazı köylere de ulaşılamadı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yarın da süreceğini söylediler. Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli araba vapuru seferleri, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle iptal edildi.

Arizona'ya bile yağdı

ABD'nin kuzeydoğusu ve doğusunda hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Arizona Çölüne kar düştü. Kaktüslerin üzerinde kar tabakası oluşurken, kimi bölgelerde kar kalınlığı 1cm’ye ulaştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!