Beyaz cuma alarmı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz cuma alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2002 01:49

Çetin kış koşulları tüm yurtta hissediliyor. Binlerce köy yolu ve bir çok karayolu kar nedeniyle kapanmış durumda. Kopan iletim hatları nedeniyle yüzlerce köye elektrik verilemiyor. Bir çok köyle telefon bağlantısı kurulamıyor. Çoğu kentte de okullarda eğitime ara verildi.

Bugün de tüm yurtta yoğun kar yağışı ve tipi bekleniyor. Meteoroloji uzmanları yurttaşları ve ilgilileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

27 ÖĞRENCİ KURTARILDI

Tunceli ve Ovacık İlçesi'nde okulların 3 gün tatil edilmesi üzerine, il merkezinde eğitim gören 27 öğrenci, önceki akşam minibüsle Ovacık'a hareket etti. Tunceli-Ovacık karayolunun 25'inci kilometresinde çığ düşmesi sonucu 2 minibüs ve içindeki 27 öğrenci mahsur kaldı. Öğrenciler jandarmanın sabah 08.00'e kadar süren çalışması sonucu kurtarıldı.

ÇATI UÇTU ÇOCUK ÖLDÜ

Erzurum'da kar yağışı ve hızı 120 kilometreye ulaşan fırtına, çok sayıda ev ve işyerlerinin çatısını uçurdu. Hasani Basri Mahallesi'nde belediyeye ait bir prefabrik evin çatısı uçunca soba bacası çöktü. 30 kiloluk baca 5.5 yaşındaki Faruk Kızılyar'ın yatağının üzerine düştü. Uyuyan minik Faruk, can verdi. Kayseri'nin Yahyalı İlçesi Avlağa Köyü'nde Halil İbrahim Babacan, Balcıçakırı Köyü'nde ise 4 kişilik Ali Karaboğa, 8 kişilik Cuma Sapmaz ve 7 kişilik Ali Sarıkaya ailelerinin, ahşap evleri kardan çöktü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!