Beyaz atlı prensi Azrail’i oldu

Güncelleme Tarihi:

Beyaz atlı prensi Azrail’i oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kaçarak evlendiği düşlerinin prensiyle evliliği yürütemeyen 22 yaşındaki Devrim Arabacı, eski eşinin barışma teklifini geri çevirince sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu.

Bursalı Devrim, kimya defterinin ön sayfasına ‘‘Geçmişi değiştiremedim, fakat gelecek daha elimin altında’’ dizesini yazarken, acı geçmişinden kurtulamayacağını nereden bilecekti. Henüz 22 yaşındayken eski eşine vereceği bir ‘‘Hayır’’ yanıtının, geleceğini elinden alacağını da... Tüm geleceği, geçmişinin esiri olmuştu bir kez.

Acılarla erken tanıştı

Henüz 8 yaşındayken, daha annesinin kollarının sıcaklığını ararken, ölüm onu öksüz bırakmıştı. Nereden bilebilirdi ki üvey anneden kurtulmak isterken, beyaz atlı prensi sandığı sevdiğinin Azrail'i olacağını. Devrim Arabacı; İrfan Arabacı ve Selma Hanım'ın el bebek gül bebek büyüttüğü, güzeller güzeli kızıydı. Ama hayatın acı gerçekleriyle 8 yaşında tanıştı. Annesi daha 32 yaşındayken diş tedavisinde kaptığı Hepatit B'ye yenik düştü. Ölüm, henüz kokusuna doyamadığı anne kucağından Devrim'i kopardı, aldı. Çocuk yüreğine inen gözyaşlarını kimse durduramadı, günlerce ağladı. Babasının aynı yıl evlenmesi, Devrim'in hayatındaki fırtınayı coşturdu. Aileye katılan bir bebek, yeni bir kardeş, Devrim'in duygularını iyice altüst etti. TEDAŞ'ta çalışan babasının, Manisa Akhisar'a tayini de artık sonunun başlangıcıydı. İşte 38 yaşındaki çiftçi Kemal Sarıç, bu dönemde Devrim'in hayatına girdi.

Kaçarak evlendi

O yıl Akhisar Lisesi'nden mezun olan Devrim, sevdiği uğruna üniversiteyi bile zorlamadı. Beyaz atlı prensiyle kaçarak evlendi. Babasının tüm itirazlarına rağmen yaptığı evlilik, 3 yıl boyunca düşler ülkesinde tatlı bir yolculuk gibi geldi ona. Babasının sanki içine doğmuştu gelecek. Şimdi kızının can yoldaşı ayıcıklara sarılan 47 yaşındaki İrfan Arabacı, ‘‘Uyuşturucu ve kumar bağımlısı

o insanla evlenmesini hiç istememiştim. Ama Devrim evden kaçtı, 18 yaşını doldurduktan bir gün sonra da evlendi. Evliliğini kurtarmak için birahanelerde garsonluk yaptığını öğrendiğimde kahrolmuştum’’ dedi.

Bir gün tek başına

Devrim de sonunda babası gibi düşündü, bundan 10 ay önce boşandı. Bursa'ya geri dönen Devrim, artık tek başına yaşam mücadelesi veriyordu. Kuruçeşme Mahallesi Kenara Sokak'taki evinde bulunan Vedat Türkali'nin ‘‘Bir Gün Tek Başına’’ kitabı yol arkadaşıydı sanki. Bir dişçi muayenehanesinde yarım günlük sekreterlik işiyle hem geçimini sağlamaya hem de içinde ukde kalan üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladı. Üniversiteye hazırlık onu çok yormuştu, hatta kurban bile adamıştı ama yufka yüreği kurbanın kesilmesine dahi dayanamayıp ‘‘Onun yerine ihtiyacı olanlara yardım edeceğim’’ derken, kendisinin kurban olacağını hayal bile edemezdi. Komşularının çok sevdiği, yardımsever Devrim, artık adım adım sonuna yaklaşıyordu. Doğum gününe 7 gün kala, peşinden gelen eski eşinin barışma teklifine verdiği ‘‘Hayır’’ sözü sonu oldu. Bir zamanların beyaz atlı prensi üstüne kurşunlarını yağdırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!