Best Model Mısır

Güncelleme Tarihi:

Best Model Mısır
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 15:57

Mısır ’ın başkenti Kahire'de yapılan "Best Model Of The Mısır" Dalya ve Hüseyin adlı mankenleri "Best Model" oldular. Aralık ayında İstanbul ’da yapılacak dünya "Best Model Yarışması"nda Mısır ’ı temsil edecekler. Organizasyon başkanı Erkan Özarman'ın himayesinde yapılan geceye Mısır'ın önde gelen iş aramlarının yanı sıra, Mısır'ın ünlü sanatçıları jüride yer aldı.

Haberin Devamı

Best Model Egypt' 2006 yarışması C.C.İ.C (Kahire Uluslararası Kongre Sarayı) salonunu dolduran 2.000 kişinin büyük bir coşkuyla izlediği 2006'nın 'En İyi Mankeni Yarışması'nı kızlarda Dalia ve erkeklerde Hessein seçildi. Dalia ve Hessein, ülkelerini Aralık ayında İstanbul'da temsil edecek.

Erkan ÖZERMAN'ın jüri başkanlığını yaptığı, Türk ve Mısır'lı VIP ve medyatik kişilerden oluşan jüride, ayrıca Simge TERTEMİZ (Best Model Türkiye 2004), Burcu ERKOÇ ve Meral BAYRAM ('Best Model'ler) taçlarıyla yerlerini aldılar.

18 kişiden meydana gelen jüride, medyanın en çok ilgisini çeken kişi, Mısır'ın ünlü sinema sanatcısı Medlin Tabar'dı. Gerek Mısırlı, gerekse Türk jüri üyelerinin şıklıkları yarışmadaki defilelerle adeta rekabet halinde geçti. Uluslararası jüri, Khalid FADA (fotoğraf sanatçısı), Sally SHOMAN, Ahmed HANHUM (Lounge Magazine), Elfia KAMİL, Alessandro MİSCHATTİ (Mazika TV), Alaa TONSY (makyaj sanatçısı), ROMA STAR (aksesuar tasarımı), Dilek EL SHERIF ('Cairo Fashion' Başkan Yardımcısı), Ergil ve Erdinç ŞAMDANLI ve magazin dünyasının temsilcileri Kenan ERÇETİNGÖZ, Şengül BALIKSIRTI, Demirhan HARARLI ve Gökhan KİMSESİZCAN'dan oluşmaktaydı.

Haberin Devamı

Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye, İspanya, İtalya ve Almanya'dan gelen 350 firmanın katıldığı 37. Kahire Moda & Tekstil ve 9. Kahire Fuarı'nda, Türk grubu 65 firmayla ilk sıradaydı. Mohamed El SHERIF başkanlığında Pyramids Internatıonal Group tarafından düzenlenen fuarda Türk markaları, bir kez daha Mısır'a damgasını vurmuştur.

Açılışı, milletvekillerimizden Veli KAYA, Ahmet UZER ve Yekta HAYDAROĞLU ile Mısır Büyükelçimiz Korkmaz HAKTANIR tarafından gerçekleştirilen fuar 3 gün sürdü. Fuara Türkiye'den, bay/bayan, çoçuk giyim, triko/örme ve abiye, ayakkabı, deri, saraciye ve yan sanayi konusunda üretim yapan firmalar katıldı.

Moda fuarının en renkli grubu Gaziantep'lilerdi … Gaziantep Odalar Birliği Başkanı Ömer Küspeoğlu, Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim BUĞUR, Saraç ve Sayacılar Odası Başkanı Mehmet SARIBAL'ın ekibi fuara neşe saçtı ve büyük ilgi gördü

Haberin Devamı

Aralık 2005'te imzalanan Serbest Gümrük Dolaşım Antlaşması'ndan sonraki ilk organizasyon olma özelliğini taşıyan fuar, beklenenden daha fazla ilgi görmüş ve bir çok firma Mısır'a bayilik vermiştir.

'Best Model Eygpt' ünvanını kazanan Dalia ve Hessein, Aralık ayının ilk haftasında İstanbul'da yapılacak olan 'Best Model of the World' yarışmasında ülkelerini temsil edecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!