Bertaraf olmayız

Güncelleme Tarihi:

Bertaraf olmayız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2010 00:00

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla yaptığı basın toplantısında referandumuna ilişkin fikirlerini “Biz bertaraf olmayacağız” diye açıkladı.

Hükümete, “Şu 2 maddeyi çıkartın gelin beraber bu konularla mücadele edelim, gerekli işlemleri birlikte yapalım” denildiğini, ancak bu teklifin kabul görmediğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:
“Kabul etmediler. Niye? Çünkü gerçek amaçları yargı reformu adı altında HSYK ve Anayasa Mahkemesi’ni dönüştürmekti. Yargıyı da kendi vesayetleri altına alma girişimleridir bunlar. O nedenle biz ‘hayır’ diyoruz. 26 bin kişilik İstanbul Barosu her zaman görüşlerini açık ve net ifade etmiştir. Biz yapılmakta olan anayasa değişikliklerini dayatmacı bulduğumuz için karşıyız. Biz yapılmakta olan anayasa değişikliklerini, özellikle yargının içinde bulunduğu bu duruma rağmen bir yargı reformunu yapmak yerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Anayasa Mahkemesini hedef alan ve bunları kendi yandaşı yapmak, kendinden bir yargı organına dönüştürmek için yapılmak istenen ve etrafına da birçok maddeyi serpiştirerek içine gizleyen anlayışa tepki gösteriyoruz”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!