Berkin soruşturmasında savcılık kararı: “Kasten geciktirmediler”

Güncelleme Tarihi:

Berkin soruşturmasında savcılık kararı: “Kasten geciktirmediler”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 10:02

OKMEYDANI’ndan başından gaz fişeğiyle vurulduktan 269 gün sonra ölen 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ailesi, yaklaşık 600 gündür süren soruşturmada 4 polisin görüntülerinin dosyaya sunulmasına rağmen kimliklerini bildirmeyen İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi. Berkin Elvan’dan “Adı geçen kişi” olarak bahsedilen kararda, “İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinden istenilen bilgilerin gizlendiğine veya kasten geciktirildiğine ilişkin delillere rastlanmadı” denildi.

Haberin Devamı

Şüpheli bölümünde İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisi, suç tarihi olarak da 16 Haziran 2013 ve devamı olarak yazılan kararda, soruşturmaya taksirle yaralamaya sebebiyet suçu olarak başlandığı, daha sonra Berkin Elvan’ın ailesi ve avukatları tarafından sunulan dilekçeler de dikkate alınarak, öldürmeye teşebbüs suçu kapsamında devam edildiği anlatıldı.

Berkin Elvan soruşturmasında 'fotoğrafı olmayan' polisler bulundu!

''BİLGİLERİN GİZLENDİĞİNE DAİR DELİL YOK''

“Adı geçen kişinin bir cisimle başından yaralandıkta sonra” cümlesine yer verilen kararda, Berkin Elvan’ın vefatı öncesi ve sonrasında olayın fail veya faillerini tespit edebilmek amacıyla ve titizlikle soruşturma yürütüldüğü anlatıldı. Soruşturma evrakı incelendiğinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürlüklerinden istenilen bilgilerin gizlendiğine veya kasten geciktirildiğine ilişkin delillere rastlanmadığı gibi, İstanbul Emniyet Müdürü veya İstanbul Valisi tarafından soruşturmanın sonuçlandırılmasına ve olayın faillerinin tespitini engelleme amacını güden herhangi bir yazısının veya tanık ifadesinin bulunmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

''MAKUL ŞÜPHE OLUŞTURMAYA YETERLİ DEĞİL''

Kararda, “Söz konusu soruşturmanın bir an önce bitirilerek maddi gerçeğe ulaşılması amacını taşıdığı, bütün bu açıklanan tespitlerden sonra İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisi hakkında 4483 sayılı yasa uyarınca idari görev kapsamı içinde soruşturma açılması için, soruşturma izni talebini haklı kılan makul şüphe oluşturmaya yeterli delillerin bulunmadığı sonucuna varılmamıştır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!