Berkin Elvan'ın babasından açıklama

Güncelleme Tarihi:

Berkin Elvanın babasından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 12:00

Gezi olaylarının devam ettiği 16 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulan ve 269 gün komadan kaldıktan sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Berkin’in 533 gün önce vurulduğunu belirten Sami Elvan soruşturma sürecinde yaşadıkları sıkıntıları kamuoyuyla paylaştı.

İşte Sami Elvan’ın yaptığı açıklama:

“EN HIZLI İŞLEM SAVCILARIN SIRAYLA GÖREVDEN ALINMASI OLDU”

Berkin Elvan vurulalı 533 gün oldu. 533 gün önce bir sabah, evimizin bir üst sokağında vuruldu Berkin. 533 gün sonunda ortada ne dava var ne de iddianame! Sadece sürüncemede bırakılan bir soruşturma… Berkin vurulduğu andan itibaren süren soruşturmada ciddi adımlar atılmamış, Berkin'i vuran polislerin görüntüsü bulunmasına rağmen kimlikleri hala tespit edilememiştir. 533 gündür süren soruşturmada yapılmayan birçok hukuki ve adli işlem bulunmaktayken yapılan en hızlı ve sürekli işlem savcıların sırayla görevden alınması olmuştur.

“O POLİSLERİN FOTOĞRAFI GÖNDERİLMEDİ”

Dosyaya bazı birliklerin fotoğrafları gönderilmiştir. Ancak 9. ve 5. birlikte görev aldığı halde daha sonra ilişkisi kesildiği iddiasıyla bazı polislerin fotoğrafları gönderilmemiştir. İlişkinin kesilmesi fotoğrafların gönderilmesi önünde engel değildir. Fotoğrafı istenen polislerin ilgili birlikte fotoğraflarının bulunmamasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Fotoğrafların şüphelileri korumak için göndermedikleri kanısındayız.

Haberin Devamı

Berkin Elvanın babasından açıklama


“İDARİ SORUŞTURMA RAPORUNUN TAMAMI NEREDE”

Soruşturma evraklarının içerisinden de anlaşılacağı üzere olay hakkında bir idari soruşturma yürütülmüştür. Ancak her ne hikmetse bu idari soruşturmanın sadece bir bölümü savcılığa yollanmıştır. İdari soruşturma raporunun tamamı nerededir ve ne zaman savcılığa gönderilecektir? Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davaya kimler müdahale etmektedir ve iddianamenin ortaya çıkması için gerekenler hangi amaca hizmet ederek kimlerce geciktirilmekte ve/veya yok edilmektedir?

“VURULMA ANI GÖRÜNTÜSÜ YOK MU EDİLDİ?”

Berkin Elvan’ın vurulma anının bir başka emniyet aracının içinden çok daha net olarak görüntülendiği ve bu görüntülerin saklandığı ya da yok edildiği doğru mudur? Bu görüntülerin 17 Aralık 2013 tarihli yolsuzluk operasyonundan önce iktidara yakın tv kanallarında hazırlanan Gezi direnişi aleyhtarı kes biçimlendir montajla videoları kurgulanırken, o gün tamamı iktidarı destekleyen tv kanallarındaki yetkili kişilerce izlendiği doğru mudur? Bu görüntülerin dönemin başbakanını yalanladığı için ve Berkin’i vuran polislerin çok daha net tespitini sağladığı için yok edildiği/saklandığı doğru mudur?

Kısaca 533 gün geride kalırken ortada iddianame ve dava yoktur. O yüzden biz soruyoruz:

Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin dava ne zaman görülecek?
Berkin Elvan’ın vurulmasına ilişkin soruşturma evrakları kimlerin onayından, izninden, sansüründen geçiyor? İşte bu yüzden #BERKİNELVANDOSYASINEREDE ?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!