Berkin Elvan için yapmış

Güncelleme Tarihi:

Berkin Elvan için yapmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 01:35

Dolmabahçe Sarayı’nın Saltanat Kapısı’ndaki nöbet kulübesine attığı 2 el bombasının patlamaması üzerine tabancayla ateş ettikten sonra kaçarken saygı nöbetindeki polislerce yakalanan Fırat Özçelik, eylemi Berkin Elvan için yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

DHKP-C ÜSTLENDİ

DHKP-C örgütüne ait Halkın Sesi TV isimli internet sitesi, saldırı girişiminin ardından olayı DHKP-C’nin üstlendiğini belirtmişti. Açıklamada, “AKP’nin Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullandığı İstanbul Dolmabahçe Sarayı’na Berkin Elvan’ın katillerini koruyan AKP’den hesap sormak için saat 14.30’da bir savaşçımız tarafından silahlı eylem gerçekleştirilmiştir” denilmişti. Önceki gün yakalandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen Fırat Özçelik, emniyette susma hakkını kullandı. 24 saatlik gözaltı süresinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Fırat Özçelik, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İrfan Fidan’a yaklaşık yarım saat ifade verdi ve ardından tutuklanması talebiyle İstanbul Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

MAAŞLA ÇALIŞMAM

Özçelik, hâkimlikteki kimlik tespitinde Halkın Kurtuluş Cephesi savaşçısı olduğunu belirterek “Devrimciyim maaşla çalışmam” dedi ve daha önce de DHKP-C davalarında hüküm yediğini söyledi. Gezi Parkı protestolarına 16 Haziran 2013’teki müdahalede başına gaz bombası fişeğinin isabet etmesiyle yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra ölen Berkin Elvan’ın katillerinin bulunmamasına tepki olarak eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen Fırat Özçelik, ifadesinde “Cephe savaşçısıyım. 570 gündür Berkin Elvan’ın katillerinin bulunmaması sebebiyle adalet istiyorum. AKP iktidarı saraylar yapıyorlar, katilleri bulmuyorlar. Yüzleri belli olmasına rağmen bulunmuyor. Nasıl adalet, nasıl hukuktur bu? Katiller bulunmadığı sürece yeni savaşçılar çıkacaktır” dedi.

CD DELİL OLDU

Mahkeme sorgusunun ardından, Fırat Özçelik’in ‘Ruhsatsız silah bulundurmak, taşımak’, ‘Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak’, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından, suçun işlediğine ilişkin CD görüntüleri, ele geçen patlayıcı maddeler ve ruhsatsız silahların somut delil olduğu belirtilerek tutuklanmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!