Berkin dördüncü ameliyatını oldu

Güncelleme Tarihi:

Berkin dördüncü ameliyatını oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 02:25

GEZİ Parkı protestolarının devam ettiği 16 Haziran’da, Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya çıkınca başından gaz bombası fişeğiyle vurulan 14 yaşındaki Berkin Elvan, bugün beyninde oluşan ödem nedeniyle dördüncü kez ameliyat edildi. Yaklaşık 2 saat süren operasyon başarılı geçti.

Haberin Devamı

Okmeydanı, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu sokakta vurulan Berkin Elvan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kalbi durmuş olarak götürülmüştü. Berkin o gün iki ayrı ameliyat geçirdi ve hayata döndü ancak bilinci kapalıydı. O günden sonra da sürekli yoğun bakım ünitesinde kaldı. Beyninde oluşan ödem 8 Kasım’da geçirdiği ameliyatla alındı ancak ikinci kez aynı noktada ödem oluştu. Doktorları Berkin’i bir kez daha ameliyata aldı. Beynindeki ödem çıkartıldı.

Berkin Elvan’ın avukatı Evrim Deniz Karatana, operasyonla ilgili şunları söyledi: “Durumunun biraz daha düzelmesi açısından bir şans olabilir diye değerlendirmişti doktorları. Kesin bir sonuç alınacağı düşüncesinde değiller.”

SORUŞTURMA VAR AMA DELİL YOK
Evrim Deniz Karatana, Berkin’in vurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma hakkında ise şunları söyledi:
“Suç duyurusunda bir çok talebimiz oldu ama eksik kaldı. En önemli talebimiz kamera kayıtlarının getirtilmesi ve görev yapan polislerin görev listesinin getirtilmesiydi. Belki polislerin getirtilmesi suretiyle o gün gaz bombasının kullanan polisin teşhisi mümkün olacaktı. En son gelen cevapta ne MOBESE ne de güvenlik kamerası kaydının bulunmadığı, Berkin’in vurulduğu sokakta da polisin herhangi bir müdahalesinin olmadığı belirtildi. Yeniden talepte bulunduk. O sokakta görevlendirilmiş polis yoksa, caddede, olmazsa Okmeydanı’nda görevlendirilmiş polislerin tespitini istiyoruz. Berkin’in raporlarının Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini de istemiştik. Savcılık bu talebimizi kabul etti. Raporlar Adli Tıp’a gönderildi. Sonuçları bekliyoruz. Cumartesi günü yeni bir suç duyurusunda daha bulunacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!