Mübarek Berat Kandili ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Mübarek Berat Kandili ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2019 11:46

2019 yılında idrak edilecek üçüncü kandil olan Berat Kandili'ne kısa bir süre kaldı. Nisan ayı ile birlikte araştırmalarına hız veren vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı Berat Kandili tarihini öğrenmek istiyor. Peki, Berat Kandili ne zaman idrak edilecek?

Haberin Devamı

Berat Kandili, af dilenip duaların edileceği, kötülükten uzaklaşılıp iyiliğe yakınlaşılacağı bir gece olacak. Şaban ayının yarısında idrak edilen Berat Kandili, hakkın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesi olarak değerlendirilecek. Peki, ellerin semaya açılıp duaların niyaz edileceği Berat Kandili ne zaman eda edilecek? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar...

BERAT KANDİLİ BU YIL NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Rahmet ve mağfirete mazhar olma günü olan Berat Kandili için geri sayım başladı.

Yüce Rabbimizin “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!” şeklinde buyurduğu Berat Kandili, bu yıl 19 Nisan gecesi idrak edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre diğer dini günler şu şekilde olacak;

Haberin Devamı

1

RAMAZAN

1440

06

MAYIS-2019

PAZARTESİ

RAMAZAN BAŞLANGICI

26

RAMAZAN

1440

31

MAYIS-2019

CUMA

KADİR GECESİ

29

RAMAZAN

1440

03

HAZİRAN-2019

PAZARTESİ

AREFE

1

ŞEVVAL

1440

04

HAZİRAN-2019

SALI

RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)

2

ŞEVVAL

1440

05

HAZİRAN-2019

ÇARŞAMBA

RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)

3

ŞEVVAL

1440

06

HAZİRAN-2019

PERŞEMBE

RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

BERAT GECESİ NELER YAPILMALI?

“Şaban ayının yarı gecesinde yani (Berat Gecesi) olduğunda, gündüzünde oruç tutun, gecesini de ibadetle geçirin.”Çünkü Yüce Allah (c.c), o gece rahmetiyle gökyüzüne iner ve şöyle buyurur; “Günahının affını isteyen yokmu? Affedeyim, rızkının artmasını isteyen yokmu? Bol rızık vereyim, bir derde düçar olan yokmu? Afiyet vereyim. Yokmu şunu isteyen, yokmu bunu isteyen diye bu ilahi ses tan yeri ağarıncaya kadar devam eder, buyuruyor. İşte isteyeceklerimizi Rabbimizden bu gece isteyelim. Bu geceyi uyanık bir gönülle geçirelim. Günümüzü değerlendirerek, geçmişimizi sorgulayalım ve geleceğimizi planlamak için Berat gecesini fırsat bilelim.

BERAT KANDİLİ'NİN FAZİLETİ NEDİR?

Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma; kin, nefret ve intikam duygularını aşma zamanıdır. Berat, tövbe ve dua zamanıdır. Berat Kandilini fırsat bilerek iç dünyamıza doğru bir yolculuk yapma, yenilenme ümidiyle hep birlikte tekrar günaha dönmemek üzere tövbe etme zamanıdır.

Af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan Berat gecesi hakkında Hz. Muhammed'in (s.a.s) şöyle buyurduğu ifade ediliyor: "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah (C.C), bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur." Hz. Muhammed bu hadisinde Berat Kandili'nde oruç tutulmasını buyuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!