Berat kandili ne zaman idrak edilecek? Berat kandili faziletleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Berat kandili ne zaman idrak edilecek Berat kandili faziletleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2018 11:01

Müslüman aleminin günahlardan arınma ve güzellikleri dilemesine vesile olacak olan Berat Kandili, bu yıl da huşu içerisinde geçirilecek. İbadetlerle geçirilecek olan Berat Kandili, faziletlerinden istifade etmek isteyen vatandaşlar tarafından camilerde idrak edilecek. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği dini günler bilgilerine göre Berat Kandili ne zaman ihya edilecek? İşte bu güne dair detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Berat Kandili, İslam camiası tarafından ellerin semaya açılıp yüce yaradandan afların dileneceği, günahlardan arınmak için fırsat ortamının yakalanacağı önemli bir gün olacak. İslam dininde yer alan dini günler arasında çok önemli bir yere sahip olan Berat Kandili, camilerde idrak edilecek, ibadetlerle dolu dolu geçirilecek. Peki, Berat Kandili ne zaman idrak edilir? İşte, Müslüman aleminin merakla araştırdığı kandil günüyle ilgili detaylı bilgiler

BERAT KANDİLİ'NİN FAZİLETİ NEDİR?

Af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan Berat gecesi hakkında Hz. Muhammed'in (s.a.s) şöyle buyurduğu ifade ediliyor: "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah (C.C), bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur." Hz. Muhammed bu hadisinde Berat Kandili'nde oruç tutulmasını buyuruyor.

Haberin Devamı

BERAT KANDİLİ NASIL İHYA EDİLMELİ?

Kur’an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
Hz. Muhammed’ (s.a.s) salât ve selâmlar getirilmeli, kendisinin şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Tefekkürde bulunulmalı, “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

4 Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli, manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı

Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmeli.

Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamette bulunulmalı.

Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı, vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

Haberin Devamı

Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

Hayattaki manevî büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, mesaj yahut e-mail çekerek tebrik edilmeli, duaları istenmeli.

Başta bütün insanlık olmak üzere kendimize ve sevdiklerimize mümkün mertebe ismen dualar etmeli.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!