Beraat talebi reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Beraat talebi reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 23:28

ALMAN Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in, PKK ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması dün görüldü. İstanbul 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Deniz Yücel katılmadı.

Haberin Devamı

'USUL VE YASAYA AYKIRI'
Yücel’in avukatı Veysel Ok, savunmasında şunları söyledi: “Öncelikle soruşturma safhasının tamamının usul ve yasaya aykırı olduğu, tutuklamanın haksız ve hukuksuz olduğu açıktır. Sonrasında düzenlenen iddianame ve ekleri ise hayal kırıklığı yaratmıştır. Zira asılsız soruşturma ve delil yaratma üzerine düzenlenen bir iddianame söz konusudur. Kolluk tarafından düzenlenen, hiçbir şekilde hukuki olmayan tutanak ve belgeler esas alınmıştır. Hukuki olmayan bu belgelerin dosyadan çıkartılmasını ve müvekkilim hakkında derhal beraat kararı verilmesini talep ediyorum.” Mahkeme heyeti, avukatın, hukuka aykırı elde edildiğini ileri sürdüğü delillerin dosyadan çıkarılması ve derhal beraat kararı verilmesi talebini reddetti.

‘ŞARTLAR OLUŞMADI’
Mahkeme heyeti, derhal beraat verilmesi talebinin reddine gerekçe olarak şartların oluşmamasını gösterdi. Deniz Yücel’in ifadesinin bulunduğu yerdeki mahkemede alınmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi. Deniz Yücel, bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Yücel tahliye edilir edilmez Türkiye’den ayrılıp Almanya’ya dönmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!