Benzin deposu hap deposu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Benzin deposu hap deposu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2007 17:05

Hatay’ın İskenderun Limanı’nda ele geçirilen 4 milyon uyuşturucu fark edilmemesi için özel yapılmış, poşetlere konulduğu ortaya çıktı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Hatay polisi, Hatay’dan temin edilecek bir TIR’a, Adana’dan yüklenecek torna tezgahlarıyla yurt dışına uyuşturucu hap çıkartılacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. 3 ay süren çalışmayla tespit edilen ve Hatay’dan Adana’ya giden F.A. yönetimindeki 31 ZA 488 plakalı TIR, takibe alındı. Adana’da torna tezgahları yüklenen TIR, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’na giderken İskenderun İlçesi’nde operasyonla alınıp, İskenderun Limanı’na çekildi. TIR’ın dorsesindeki 8 ayrı yakıt tankında özel renkli poşetler içinde 737 kilo 260 gram ağırlığındaki 4 milyon 250 bin uyuşturucu captagon hap ele geçirildi.
Olayla ilgili TIR şoförü F.A. ile birlikte H.K., E.A., M.N.K., L.Y. ve R.A. gözaltına alındı. Operasyonu bizzat yöneten Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı, uyuşturucu hapların x-ray cihazında fark edilmemesi için özel yapılmış renkle naylon poşetlere yerleştirildiğini, ele geçirilen uyuşturucu hapların Hatay’da son 50 yılda yakalanan en büyük miktar olduğunu söyledi. Çapalı, uyuşturucu hapların Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Suriye’ye çıkartılıp, oradan da Suudi Arabistan’a götürülmesinin planlandığını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!