Benim güvencem kim kardeÅŸim

Güncelleme Tarihi:

Benim güvencem kim kardeşim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 00:00

CHP Genel Sekreteri’nin odasının dinlenmesi gücünün kimden alındığını soran CHP Lideri Baykal, "Başbakan ne işe yarar? Benim güvencem kim kardeşim? Devlet bizi koruyamayacaksa bilelim" dedi. Baykal, bu taktiklerin CHP’yi sindiremeyeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav’ın odasının dinlendiği iddialarıyla ilgili olarak, "Odayı dinleme gücünü nereden aldın kardeşim? Anamuhalefet partisinin genel sekreterinin odası, devlet içinde yuvalanmış birileri tarafından dinleniyor ve sonra dinci bir gazeteye servis yapılıyor. Başbakan ne işe yarar kardeşim? Bu devleti bölmek, parçalamaktır" sözleriyle tepki gösterdi.

Korumayacaksa biz bilelim     Â

"Anayasa ve devlet nerede?" diye soran Baykal, "Devlet bizi koruyamayacaksa bilelim! Bunu görmeye çalışıyorum. Çünkü bu dakikaya kadar tek bir hükümet ya da devlet yetkilisi aramadı. Benim güvencem kim kardeşim" diye sordu. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP’ye yapmak serbest mi? Â

Sen, CHP’nin hukukunu koruyamayacak mısın? CHP’ye herşeyi yapmak serbest mi? Anayasa’nın ilkeleri prensipleri bizim için geçerli değil mi? Anayasa’da yer alan hak ve özgürlüklerden yararlanamayacak mıyız? Onları devlet eliyle ihlal edip, siyasi kampanyaya alet etmek serbest mi kardeşim?

Sahtekár dersin içinden

Devleti bölüyorlar ve adamların kılı kıpırdamıyor. Hiç olmazsa, görüntüyü kurtarmak için insan çıkar, ’Üzüldük’ der. Sen de bilirsin onun yaptığını, içinden ’Sahtekár’ dersin, ama diline yansıtmazsın. Buna bile ihtiyaç duymuyorlar. Herşeyi göze almışlar. Toplumu bunlardan kurtarmak lazım.

Başbakan için gensoru
/images/100/0x0/55eabc3ff018fbb8f8935e65


Bu konuyla ilgili olarak Başbakan hakkında gensoru vereceğiz. Bizim görevimiz ’Bu olmaz’ diye feryat etmek ve bunun siyasi reaksiyonunu ortaya koymaktır. Bunu bir gensoruyla zabıtlara, tutanaklara, tarihe taşıyacağız. Türkiye’de neler oluyor herkesin duymasını sağlayacağız.

Devletin içindeki çeteler  Â

Devletin güvenlik güçlerinin eline o teknolojik araçlar, Türkiye’nin ulusal bütünlüğü savunulsun, vatandaşın hak ve özgürlükleri güvence altına alınsın diye veriliyor. Ancak, öyle anlaşılıyor ki bu teknolojik olanaklar, devlet içinde yerleşmiş belli çetelerin aracılığıyla bir kısım vatandaşlara karşı sistematik olarak kullanılıyor. Fakat bilsinler ki, bu tür taktiklerle bizi sindiremezler.

Anti-casus rozeti takacak

DİNLEME olayının ardından Genel Başkan Deniz Baykal ve tüm CHP üst yönetimi, ’karşı dinleme’ önlemi almaya karar verdi. Bu çerçevede Baykal’ın makam odası, dinlemelerin engellemesine yönelik düzenlenecek, Baykal belli dönemlerde, üstünde ’anti-casus rozeti’ olarak adlandırılan bir cihaz taşıyacak. Ceket içine takılan rozet büyüklüğündeki aparat, dinlemelere karşı perdeleme görevi yapıyor. Sav’ın dinlendiğinin ortaya çıkması sonrasında tüm Genel Merkez yöneticileri ve milletvekilleri önlemlerle ilgili olarak bilgilendirildi.

Ä°ÅŸte dinlenen oda

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile konuşmasının dinlendiğini iddia ettiği odasını dün Hürriyet’e açtı. Sav, "İktidar bilmelidir ki gereken önlemleri almaması halinde, devlet içine yerleşmiş bu şebeke gelir bir gün onlara da şantaj yapar" dedi. Mehmet Sevigen’le sohbet eden Sav, konuşmanın tutanaklarının yayınlandığı dinci gazetede yapılan "Görüşme kayıtlarını tarafımıza ulaştıran CHP’li dostlarımıza teşekkür edelim" savunmasını da ciddiye almadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!