Benim adım Joe

Güncelleme Tarihi:

Benim adım Joe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta gösterime iki yeni film girecek. Bunlardan biri eski King Kong efsanelerini hatırlatan ‘‘Koca Bebek Joe/Mighty Joe Young’’. Walt Disney'in, artık klasikleşmiş aksiyon-macera filmlerinden olan ‘‘Koca Bebek Joe’’, dünyanın ilgisini, dağ gorili neslinin giderek azalıyor olması üzerine çekmek istiyor.

Dünya üzerindeki birçok hayvan ve bitki türü giderek azalıyor. Yaşama alanlarının daralması ve izinsiz avcıların hedefi olmaları yüzünden neredeyse nesilleri tükenen hayvanlardan bir tanesi de dağ gorilleri. 70'li yıllarda Amerikan film endüstrisinin gözdesi King Kong ile benzerlikler taşıyan hikáyesiyle ‘‘Koca Bebek Joe’’ da işte bu dağ gorillerinden bir tanesinin başına gelenleri anlatıyor.

Yönetmenliğini Ron Underwood'un yaptığı filmin senaryosunu Mark Rosenthal ve Lawrence Konner yazmış. Senaristler daha önce Merian C. Cooper'ın yazdığı ve RKO'nun yapımcılığını üstlendiği 1950 tarihli aynı adlı filmden yararlanmışlar. Görüntü yönetmenliğini Don Peterman ile Oliver Wood'un üstlendiği ‘‘Koca Bebek Joe/Mighty Joe Young’’ için kullanılan çekim alanları ise Hawaii'deki Oahu Adası ile Los Angeles çevresi. Oyuncu kadrosunda Clarlize Theron, Bill Paxton, Rade Sherbedgia, Peter Firth, David Paymer, Regina King gibi oyuncuların bulunduğu filmin konusuna gelince...

Dev bir dağ gorili olan Joe, küçük bir Afrika köyünün efsanevi koruyucusudur ve tek bir arkadaşı vardır; annesini 20 yıl önce Joe'nun annesiyle birlikte kaybeden Jill (Charlize Theron). Aynı kaderi paylaşan iki arkadaşın hayatları zoolog Greg O'Hara'nın (Bill Paxton) gelişiyle değişir. Beş metre boyundaki dev gorili, avcıların vahşetinden kurtararak Kaliforniya'daki bir hayvanat bahçesine götürmek isteyen Greg, kısa sürede Jill'i de ikna eder. Amerika'ya gelirler, ama kötü niyetli bir avcının peşlerinde olduğundan habersizdirler. Kendini güvende hissetmeyen Joe kaçar ve masumane adımlarıyla şehirde büyük bir karmaşa ve kaosa yol açar.

Bir aksiyon-macera filmi olmasının dışında, insani bir mesaj içeren filmin yapımcısı Ted Hartley, şunları söylüyor: ‘‘Ormanlık alanların azalması ve avcıların iz sürmesi sonucunda çok sayıda hayvan türünün tehlike altında kaldığını görüyoruz ve bu durum artarak devam ediyor. Umarım ki insanlar bu filmdeki Joe'yu sevecekler. Ancak ben onu sevmekle yetinmemelerini ve bu harika hayvanların kendi doğal çevrelerinde korunmasının gereği üzerinde düşünmelerini istiyorum.’’

KOCA BEBEK JOE

Yönetmen: Ron Underwood

Yapımcılar: Ted Hartley, Tom Jacobson

Senaryo: Mark Rosenthal ve Lawrence Konner

Görüntü yönetmenleri: Don Peterman ve Oliver Wood

Oyuncular: Clarlize Theron, Bill Paxton, Rade Sherbedgia, Peter Firth, David Paymer, Regina King

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!